Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’i bir an önce çıkarmak istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK’nın 301. maddesini “Türkiye’nin ciddî bir talebi olarak, bu talepten dolayı gündemlerine aldıklarını ve bu talep üzerine bu çalışmayı gündeme getirdiklerini” belirterek, “Biz iktidar olarak bir an önce 301. maddeyi çıkarmayı hedeflemiş durumdayız” dedi.


Soylu: 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu,“28 Şubat süreci Türkiye’nin yaşamış olduğu ve Allah’ın bir daha yaşatmaması için dua ettiğim süreçtir. 28

Babacan: NATO, Taliban'ı güç kullanarak yenemez

İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, NATO’nun Afganistan’da Taliban’ı yenmek


  YSK, kayıp seçmen peşinde

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın,TC kimlik numarasını tespit edemedikleri 600 bin, adresini tespit edemedikleri yaklaşık 3 milyon seçmen olduğunu açıkladı.


  CHP’de Kurultay’a doğru

CHP'nin 32. Olağan Kurultayı 26-27 Nisan günlerinde toplanacak. Atatürk Spor Salonu’nda 2 gün sürecek kurultayda toplam bin 232 delege genel başkan ile Parti Meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu üyeleri için oy kullanacak.


  Toplum derin bir sefaletin pençesinde

AKP Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez, “Türk toplumu derin bir sefaletin pençesinde ve ne yazık ki Ankara’daki siyaset gündemi toplumun bu gerçeğini yansıtmaktan uzak. Biz de milletin gündemini Ankara’ya taşımak amacıyla bir Türkiye yürüyüşüne çıktık” dedi.


  Dünya şu an 3 krizle karşı karşıya

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, dünyanın ciddi bir gıda, finans ve enerji kriziyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.


  Özal bugün anılacak

Aanavatan artisi kurucu genel başkanı, eski Başbakan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 15. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.


  Kutlu Doğum Haftasının tarihini değiştirmek yanlış oldu

Öğretmen-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Ayan, “Kutlu Doğum Haftası’nın tarihini değiştirmek çok yanlış” dedi.


  23 Nisan’ı Kutlu Doğumdan koparmayın

Antakya'da düzenlenen konferansta konuşan Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, 23 Nisan 1920 günü Hacı Bayram Camiinde hep birlikte kılınan Cuma namazından sonra Meclis binasına gidilerek kurbanlar kesildiğini, dualar okunduğunu ve o şekilde yola çıkıldığını belirterek 23 Nisan’ı bu mânâdan koparıp tamamen farklı bir çerçeveye oturtan anlayışı kınadığını kaydetti.


  Tıp dünyasında çığır açacak proje

ODTÜ Biyomedikal Araştırma Laboratuvarında, insan vücudundaki dokuların herhangi bir zarar görmeden görüntülenmesi için proje yürütülüyor. Üzerinde çalışılan cihazla vücuda temas olmaksızın hasta dokular tespit edilebilecek.


  13 bin nüfuslu ilçe kaymakamsız kaldı

Hatay'ın 13 bin nüfuslu Hassa ilçesi, stajer kaymakamın da gitmesiyle kaymakamsız kaldı. Kaymakamı bulunmayan Hassa ilçesinin işlerini ise Belen ile Kırıkhan kaymakamları vekaleten yürütmeye başladı.


  Çevrecilerden imdat çağrısı

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Senoz Vadisi ve köylerini tanıtmak için yayın yapan internet sitesinde yayınlanan bir habere göre, Senoz Yöresi Derneği ve Rize’deki sivil toplum örgütleri bölgeye yapılacak baraj inşaatının çevreye büyük zarar vereceği endişesiyle büyük bir eylem başlatıyorlar.


  Sakal-ı Şerif ziyaretçi akınına uğradı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif ziyaretçi akınına uğradı. Siirt’te 3 gün süreyle Çarşı Hacı Abdülhakim Sancak Camii’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif ve mukaddes emanetler fotoğraf sergisini yaklaşık 30 bin vatandaşın ziyaret etmesi bekleniyor.


  Öğrenciler ücretsiz çamaşırhaneyi sevdi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin iki semtte kurduğu ve 3 yıldır hizmet veren ücretsiz çamaşır yıkama merkezlerinin, öğrencilere kolaylık sağlamaya devam ettiği belirtildi.


  Deniz seviyesi aşırı yükselebilir

Bilimadamları, bu yüzyıl sonuna dek deniz seviyesinin bir buçuk metre yükselebileceğini bildirdi.


  Diyet kadınların kalbini koruyor

ABD'de yapılan geniş çaplı bir araştırmada, diyetin kadınlarda kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.


  Fok balığı Badem kendisini kurtaranları unutmadı

Aydın'ın Didim sahilinde yaralı olarak bulunduktan sonra tedaviye alınan ve yaklaşık 1 yıl önce Gökova’dan denize bırakılan yavru fok balığı ‘’Badem’’ Milas’ın Çökertme Koyu’na geldi.


  Mecidiyeköy'de trafo patladı: 3 yaralı

Şişli, Mecidiyeköy Fulya Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEAŞ)'a ait trafo merkezinde bakım-onarım sırasında patlama meydana geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri