Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’i bir an önce çıkarmak istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK’nın 301. maddesini “Türkiye’nin ciddî bir talebi olarak, bu talepten dolayı gündemlerine aldıklarını ve bu talep üzerine bu çalışmayı gündeme getirdiklerini” belirterek, “Biz iktidar olarak bir an önce 301. maddeyi çıkarmayı hedeflemiş durumdayız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK’nın 301’inci maddesinin değiştirilmesi konusundaki ‘’bu Avrupa Birliği’nin dayatmasıdır’’ gibi yaklaşımların ‘’şık yaklaşımlar olmadığını’’ söyledi. Başbakan Erdoğan, TCK’nın 301. maddesini ‘’Türkiye’nin ciddi bir talebi olarak, bu talepten dolayı gündemlerine aldıklarını ve bu talep üzerine de bu çalışmayı gündeme getirdiklerini’’ belirterek, ‘’Biz iktidar olarak bir an önce 301. maddeyi çıkarmayı hedeflemiş durumdayız’’ dedi. Başbakan Erdoğan, Katar’a gerçekleştirdiği ziyaret dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda gezisi hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan TCK’nın 301. maddesindeki değişikliğe ilişkin bir soruyu, yapılan çalışmalara herkesin olumlu yaklaşmasının mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Doğrulara da ‘yanlış’ diyenler oluyor. Tabii bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu; Türk Milleti’ne saygısızlık ifadesi gündeme getirilirken, 301’in daha başında, birinci fıkra da Türk Milleti’yle başlıyor. Yani Türk Milleti’ne hakaret içeren bir şey söz konusu olduğu zaman, bunun tevziyesi orada gündemde. Aynı şekilde ‘Türkiye Cumhuriyeti’. Kaldı ki şu anda arkadaşlarımız Komisyon’da bunun çalışmasını yapacaklar, değerlendirilmeleri yapılacak.’’ TCK’nın 301’inci maddesinin değiştirilmesi konusundaki ‘’bu Avrupa Birliği’nin dayatmasıdır’’ gibi yaklaşımların ‘’şık yaklaşımlar olmadığını’’ dile getiren Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:’’Avrupa Birliği’nin böyle bir talebi olabilir. Bunu bir ‘dayatma’ olarak değerlendirmek yanlıştır. Biz Avrupa Birliği ile müzakere süreci içerisinde olan ve Avrupa Birliği’ne girmeyi hedeflemiş bir ülkeyiz. Kaldı ki şu anda bu işe muhalefet edenler, Avrupa Birliği’nin Kopenhag Siyasi Kriterleri’ne yönelik olarak, biliyorsunuz geçmişte kendilerinin de olumlu çalışmaları olmuştur. Bu olumlu çalışmaları yapanlar, neden sonra bu işe tamamen aykırı tavır içerisine girmişlerdir. Ama Avrupa Birliği’nin yetkilileri, dönem başkanları gelip de kendileriyle ikili görüşmeler yaptıkları zaman ‘Biz de Avrupa Birliğinden yanayız, biz de Avrupa Birliği’ne karşı değiliz’ gibi yaklaşımları da kapalı kapıların arkasında ne yazık ki söylüyorlar.’’

/ ANKARA

17.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301’i bir an önce çıkarmak istiyoruz

  Soylu: 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın

  Babacan: NATO, Taliban'ı güç kullanarak yenemez

  Dink grubu: Soruşturma tekrarlansın

  YSK, kayıp seçmen peşinde

  CHP’de Kurultay’a doğru

  Toplum derin bir sefaletin pençesinde

  Dünya şu an 3 krizle karşı karşıya

  Özal bugün anılacak

  Kutlu Doğum Haftasının tarihini değiştirmek yanlış oldu

  23 Nisan’ı Kutlu Doğumdan koparmayın

  Tıp dünyasında çığır açacak proje

  13 bin nüfuslu ilçe kaymakamsız kaldı

  Çevrecilerden imdat çağrısı

  Sakal-ı Şerif ziyaretçi akınına uğradı

  Öğrenciler ücretsiz çamaşırhaneyi sevdi

  Deniz seviyesi aşırı yükselebilir

  Diyet kadınların kalbini koruyor

  Fok balığı Badem kendisini kurtaranları unutmadı

  Mecidiyeköy'de trafo patladı: 3 yaralı


 Son Dakika Haberleri