Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa’nın son yüz yılına yolculuk

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, Kent Müzesi’nde açılan “Bursa’nın 3. Boyutu” sergisinin Bursa için çok önemli olduğunu dile getirdi. Sanatseverlerin ve fotoğraf meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği sergide 93 fotoğraf sergileniyor.

Yalın, “Sergiyi gezerken değişik açılardan çekilmiş çok farklı fotoğrafları görme şansım oldu. Fotoğraflarla Bursa’nın yıllar öncesini yaşadık. Kentin güzelliklerini Paris’ten Bursa’ya getiren Vehbi Koç Vakfı Antalya Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü (AKMED) yetkililerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı ile Bursa eski belediye başkanlarından Erdem Saker de ilgiyle gezdikleri sergideki fotoğrafları, stereoskop makinesiyle üç boyutlu olarak inceledi.

Bursa’da yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonrasında beğeniye sunulan eserler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı ve Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Ö. Erdönmez, ilk kez gün ışığına çıkan fotoğrafların çekildiği zaman ve mekânları bilinmediğinden, aylar süren araştırmaların yapıldığını ve ciddi çalışmalar sonunda fotoğrafların 1904 yılında çekildiğinin anlaşıldığını belirtti.

Törene katılan AKMED Müdürü Kayhan Dörtlük de konuşmasında, serginin Bursa için özel bir değer taşıdığını belirterek, fotoğrafları Bursa Kent Müzesi’ne armağan ettiklerini açıkladı. Yaşamını 1970 yılından bu yana Fransa’da sürdüren AKMED Fotoğraf Danışmanı Ahmet Abut ise serginin Bursa’da açılması konusundaki çalışmalarını anlattı. Abut, “Yabancı bir seyyah 1904 yılında Bursa’ya gelmiş ve kenti fotoğraflamış. Bu fotoğrafları asıl önemli kılan durum ise mekanların yanı sıra o dönemlerdeki yaşamın da fotoğraflarda anlatılmış olmasıdır” dedi.

Sanatseverlerin ve fotoğraf meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği sergide 93 fotoğraf sergileniyor. Şehrin yüz yıl önceki ticaretine, sanayisine, sosyal hayatına ve mimarisine ışık tutan sergide, Paris’te 2007 yılı Eylül ayında yapılan müzayedede Suna_İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü tarafından satın alınan ve stereoskop makinesiyle 3 boyutlu izlenebilen fotoğraflar bulunuyor. Bursa’nın simgelerinden olan koza piyasasının görüldüğü fotoğrafların da yer aldığı ve kentin çeşitli mekanlarının 100 yıl önceki halinin izlenebildiği “Bursa’nın 3. Boyutu” adlı sergi, 6 ay boyunca görülebilecek.

/ BURSA

17.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa’nın son yüz yılına yolculuk

  Bayburt Bayburt olalı-2

  Ülker’den çocuklara bayram hediyesi


 Son Dakika Haberleri