Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bayburt Bayburt olalı-2

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), yıllardır senfoni orkestrasının konseri sonrasında bir vatandaş tarafından söylendiği rivayet edilen ‘’Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi’’ sözünü tersine çevirmek için bugün Bayburt’ta konser verecek.

Bayburt’a ‘’senfonik çıkartma’’ düzenleyen orkestra, turnesinin ilk durağında Trabzon’da sanatseverlerle buluştu.

Turne için 14 Nisanda Trabzon’a gelen ve önceki günkü provanın ardından akşam Prof.Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyirciyle buluşan orkestra, turne kapsamında bugün Bayburtlu izleyiciyi selamlayacak.

Orkestrayı CSO Genel Müzik Direktörü ve Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği konser için popüler klasik müzik eserleri seçildi, programda türküler de yer alıyor.

Türkülere kattığı farklı yorumlarla tanınan ve bugüne kadar Anadolu’nun pek çok kentinde bu yorumlarıyla seyirci karşısına çıkan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçılarından Bariton Tuncer Tercan, konsere solist olarak katılacak. Konserde bağlama eşliğinde ‘’Yemen Türküsü’’nü seslendirecek olan Tercan, ayrıca, besteci Turgay Erdener’in düzenlemelerini yaptığı, anonim Tokat türküsü ‘’Sabahın Seherinde’’ ve Aşık Emrah’ın ‘’Yarim Senden Ayrılalı’’ adlı türkülerini yorumlayacak. Sanatçı, konserde kendisi için çok anlamlı olan bir türküyle de sanatseverleri selamlayacak. Bariton Tercan, babası Muhsin Tercan’a ait olan ‘’Düz Mahalle’’ adlı türküyle izleyici karşısına çıkacak.

/ BAYBURT

17.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa’nın son yüz yılına yolculuk

  Bayburt Bayburt olalı-2

  Ülker’den çocuklara bayram hediyesi


 Son Dakika Haberleri