Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Deivid: Şampiyonluk yarışı G.Saray derbisinde çözülür

FENERBAHÇE'NİN BREZİLYALI FUTBOLCUSU DEİVİD, "BÜTÜN MAÇLARIMIZI KAZANIRSAK OTOMATİKMAN ŞAMPİYON OLUYORUZ. DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK MAÇ ALİ SAMİ YEN STADINDAKİ GALATASARAY MAÇIDIR. O MAÇA KADAR PUAN KAYBETMEMEMİZ GEREKİYOR" DEDİ.

FENERBAHÇELİ futbolcu Deivid De Souza, şampiyonluk düğümünün Galatasaray ile Ali Sami Yen Stadı'nda yapacakları maçta çözüleceğini ifade etti. Fenerbahçe Gazetesi'nin nisan ayı sayısında röportajı yayınlanan Brezilyalı futbolcu, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğun 3 adayının kendilerinin yanı sıra Galatasaray ve Sivasspor olduğunu kaydetti. Deivid Fenerbahçe'deki profesyonel futbol hayatı ile ilgili olarak Fenerbahçe Gazetesi'ne şunları söyledi:

*Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde çok eleştirildin. Şimdi ise Fenerbahçe'nin Türkiye'de ve Avrupa'da oynadığı karşılaşmaların vazgeçilmez isimi oldun. Bunu başarmandaki etkenleri öğrenebilir miyiz?

"İlk sene benim açımdan çok zor geçti. Hem ülkeye ve kültüre alışma dönemi, hem de takıma alışma dönemi. Ama ben hep zorlukların üzerine gittim. Bir gün gelip bu yaşananların benim lehime döneceğini biliyordum. Tabii ki bir yandan da üzerimde bir baskı vardı. Ne mutlu ki bunların hepsini tersine çevirmeyi başarabildim. Bunda karakterimin de etkisi var. Şu anki durumdan mutluyum ama ben her zaman daha iyisini istiyor ve hedefliyorum."

*Fenerbahçe'de oynarken kendini hiç Brezilya milli takımında oynuyormuş gibi hissettiğin anlar oldu mu?

"Ben sahaya keyif alarak, mutlu bir şekilde çıkıyorum. Yaptığım işi seviyorum. Bende hep bu düşünce hakim olmuştur. Küçüklüğümde, daha profesyonel olmadığım dönemlerde de çok büyük keyif almışımdır. Şimdi sahaya yine o şekilde çıkıyorum. Tabii sorumluluklarım var ve hep de olacak. Fenerbahçe veya Brezilya Milli Takımı.. Benim için nerede olduğum hiç fark etmez. Ama şu bir gerçek ki, burada kendimi evimde gibi hissediyorum.İlginçtir, Fenerbahçe'de iken kendimi sokakta arkadaşlarımla oynuyormuşum gibi bir his doğuyor içime!... "

*Cruzeiro takımında "The Matador" lakabı almıştın. Fenerbahçe taraftarı da seni artık takımın Matador'u olarak görüyor. Bu lakap hoşuna gidiyor mu?

"Bundan daha önce oynadığım üç takımda da bu unvanı devam ettirdim. Hepsi ile Corinthians, Santos ve Cruzeiro takımlarıyla bir çok kupa kazandım ve çok gol attım, hatta Gol Kralı oldum. Burada bu lakabımın devam etmesi benim için onur verici."

*Saracoğlu Stadı'nda gol attığında yaşanan atmosferde neler hissediyorsun?

"Mükemmel bir his olduğunu söylemem gerek. Tabii ki o sırada maça konsantresiniz.. Ve bir atak oyuncusu için de gol atmak, dünyadaki en güzel şeylerden biri. Bir de kutlamaya o muhteşem taraftar ve o ilginç danslar, şovlar eklenince değmesin işin keyfine..Kaldı ki zaten ben bu dansları onlar ile bu mutluluğu paylaşmak adına yapıyorum.Kariyerimde her zaman böyle sevindim, Fenerbahçe'de gollerimle birlikte şovlarım da devam edecek. Kimse bu davranışımı şımarıklık olarak algılamasın.. Zira futbol neticede bir oyun zaten.."

Bu yengeç dansı nereden doğdu?

"Galatasaray maçından önce Roberto Carlos'a, 'Eğer gol atarsam beraber dans edelim mi?..' dedim. Roberto da 'Yengeç dansı yapalım' dedi. Bu yengeç dansını da Brezilya'da bir komedi programında görmüştük. Her şey ani bir şekilde gelişmişti ve Galatasaray maçında attığım golden sonra bütün Türkiye bu dansı gördü.!..Bu asla rakiplerimize saygısızlık maksadı taşımıyor..Futbolun güzel yanlarından birisi bence.. "

*Bütün taraftarlar senin kart görmemen veya sakatlanmaman için dua ediyor.

"Ben de kart gördüğümde üzüntü yaşıyorum ve o duyguları taraftarımızla paylaşıyorum. Zaten onlar ile birlikte yürüyoruz bu yolda. Oynadığım tüm kulüplerde maçların çok azında yer almadığım oldu. Sakatlık çok az geçiririm. Ben olmadığım zaman Colin, Beşiktaş maçında oynadı ve çok başarılı bir performans sergiledi.."

*Chelsea maçında kendi kalene attığın golden sonra neler hissettin?

"Kendi kalemizde o golü gördükten sonra büyük bir üzüntüyle kendime ve yüce Allah'a 'kulübümüz,taraftarlarımız, benim ve diğer oyuncular açısından bu denli önemli bir maçın başında neden böyle bir olay olduğunu' sormaya başladım. Ama ilk yarı bittikten sonra soyunma odasına girdik. Hocamız ve diğer bütün oyuncular bana destek oldu. Özellikle yöneticilerimizden Murat Özaydınlı gelerek büyük bir destek verdi ve ikinci yarıda benim bir gol atacağımı söyledi. Hatta ben de golümü attıktan sonra şeref tribününün önüne giderek golümü ona hediye ettim.."

*Şampiyonluk hedefinze yaklaştınız mı, bu düğüm hangi maç ile çözülür?

"Şu anda şampiyon olmak bizim elimizde görünüyor. Bütün maçlarımızı kazanırsak otomatikman şampiyon oluyoruz. Şampiyonluğun da üç adayı, Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor. Şampiyonluğun düğümünü çözecek maç, Galatasaray maçıdır. O maça kadar puan kaybetmememiz gerekiyor ki, Ali Sami Yen'e avantajlı bir şekilde gidelim. Ama gittiğimizde eminim ki ihtiyacımız olan puanları oradan çıkartıp şampiyonluğumuzu ilan ederiz."

17.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Deivid: Şampiyonluk yarışı G.Saray derbisinde çözülür

  G.Saray'da yüzler gülmüyor

  Alman kaleci Trabzon'a haftaya cevap verecek

  Fenerbahçe Egemen'in transferini yalanladı

  Hakan Şükür Spor Salonu bugün hizmete girecek

  "Baba Hakkı" unutulmadı

  Cumhurbaşkanı Gül bisikletçilere ödül verecek

  Gül sevindirdi


 Son Dakika Haberleri