Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gül sevindirdi

44. Cumhubaşkanlığı Bisiklet Turu bütün hızıyla devam ediyor. Bu yıl ana sponsor TRT'nin desteğiyle uluslararası bir hüviyet kazanan bu organizsyon başta Eurosport olmak üzere 100'den fazla ülkede canlı olarak ekranlara geliyor. Bu güzel gelişme hem bisiklet sporu açısından, hem de Türkiye'nin Ege ve Akdeniz Bölgesinin tanıtımı açısından çok güzel bir reklam oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 20 Nisan'da Alanya'da son bulacak etaba katılacak olması herkesin yüzünü güldürdü. Bu konu hakkında daha önce yazdığım yazıda Cumhurbaşkanımızın en azından bir etaba katılıp, ödül vermesini istemiştim. Sayın Gül, bu kararıyla birlikte bu tura katılan ilk Cumhurbaşkanı olacak. Bisiklet sporumuz ilk defa devlet nezdinde bu kadar güçlü destek gördü. Önümüzdeki yıllarda da aynı sponsorluk desteği devam edilirse Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dünyada bir marka olma yolunda büyük bir yol almış olacak.

«««

Beşiktaş'ın durumuna üzülüyorum. Daha 4 hafta öncesine kadar Süper Lig'de en büyük şampiyon adayıydı. Üst üste aldığı 3 yenilgi yüzünden bugün 4. sıraya düştü ve UEFA Kupası'na katılması bile tehlikeye girdi. Beşiktaş'ın kısa zamanda böylesine başarısız olmasının altında hakem hataları yanında teknik ve yönetim hataları da büyük bir rol oynadı. Özellikle yöneticilerin Galatasaray galibiyetinden sonra şampiyon olunmuş gibi havalara girip, açıklamalar yapması futbolcuları rehavete soktu. Bunun faturası pahalıya patladı. İlk tokat İstanbul Büyükşehir Belediye'sinden geldi. Arkasından derbide Fenerbahçe'ye kendi sahasında boyun eğdi. Bu maçta tribünlerden atılan yabancı maddeler yüzünden aldığı cezalar siyah-beyazlı camiaya darbe üstüne darbe vurdu. Seyircisiz oynanan Gençlerbirliği Oftaş maçında da 3 puan kaybedilince şampiyonluk fırsatı bir anda uçup gitti. Ligde kalan 4 maçta Beşiktaş'ın başına gelenler, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da gelebilir. Kim şampiyon olur sorusuna şu anda kimse kesin cevap veremiyor. Lideri 6 puan geriden takip eden Beşiktaş bile az da olsa umutla yaşamaya çalışıyor.

«««

Galatasaray'ın kupadan elenmesi tam bir şok oldu. Halbuki tur atlayıp, finale çıkabilseydi haftaya Fenerbahçe derbisine daha güçlü bir havada sahaya çıkacaktı. Şimdi kupada Gençlerbirliği'ne elenmiş bir takımın burukluğu içinde şampiyonluk iddiasını kovalayacak. Ama bu kolay olmayacak. Çünkü kupada yaşanan şok takım içinde de moral bozacak. Bu hafta Olimpiyat Stadında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde alınacak sonuç çok önem kazanıyor. Rakibinden 3 puan alırsa, Fenerbahçe derbisine arzulu ve istekli hazırlanacak. Yenildiği taktirde aynı Beşiktaş'ın akıbetine düşmüş olacak.

EROL DOYURAN

17.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Deivid: Şampiyonluk yarışı G.Saray derbisinde çözülür

  G.Saray'da yüzler gülmüyor

  Alman kaleci Trabzon'a haftaya cevap verecek

  Fenerbahçe Egemen'in transferini yalanladı

  Hakan Şükür Spor Salonu bugün hizmete girecek

  "Baba Hakkı" unutulmadı

  Cumhurbaşkanı Gül bisikletçilere ödül verecek

  Gül sevindirdi


 Son Dakika Haberleri