Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İngilizler, kredi kartını terk ediyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçları, ekonomideki kötü gidişten kaygı duyan İngilizler’in, kredi kartıyla harcama yapmaktan vazgeçtiklerini ve harcamalarını nakit olarak yapmaya başladıklarını ortaya koydu.

İngiltere Ticaret Konsorsiyumu (BRC) tarafından 17 bin mağazada gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, 2007 yılında yapılan nakit işlemlerin oranının yüzde 60 olduğunu, bunun da nakit harcamalarda 2006 yılına göre yüzde 54’lük bir artışa işaret ettiğini gösterdi. BRC uzmanları, bu durumun halkın artık kendisine ait olmayan bir parayı harcamaktan ciddî biçimde korktuğunu ve finansal durumunu daha kontrollü götürme eğilimine girdiğini gösterdiğini bildirdi.

BRC direktörü Stephen Robertson, ortaya çıkan tabloyu değerlendirirken, İngiliz halkının artık nakit parayı daha ‘’elle tutulur ve sağlam’’ bulduğunun görüldüğünü bildirdi. Halkın harcamalarında hâlâ büyüme görüldüğünü, ancak kredi kartı-nakit harcama dengesindeki farkın ise nakit lehine geliştiğini belirten Robertson, ‘’bu durum da İngilizler’in artık malî durumları üzerinde sıkı bir kontrol oluşturmak istediklerinin kanıtıdır’’ dedi.

50 milyar sterlinlik değiş tokuş planı

İngiltere Merkez Bankası, ticarî bankalar için 50 milyar sterlinlik değiş tokuş planı hazırladı. Bankadan yapılan açıklamada, 50 milyar sterlinlik planla, bankaların riskli mortgage alacakları devlet tahviliyle değiştirilecek. Planla İngiltere Merkez Bankası, interbank piyasasında blokajı açmayı ve yüksek riskli mortgage krizinin engellediği normal borçlanma uygulamalarını düzenlemeyi amaçlıyor. Bankanın, varlık değişimini bir yıl süreyle önerdiği, ancak bu sürenin üç yıla kadar çıkarılabileceği belirtiliyor.

/ LONDRA

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngilizler, kredi kartını terk ediyor

  Pahalı petrol büyümeyi yavaşlatıyor

  Üretim tüketimi karşılamıyor

  Gıda fiyatlarındaki artışa çözüm bulunmalı

  Hazır giyimcilerin umudu düğünler

  Devlet, gayrimenkul zengini

  Tekbir defilesine yoğun ilgi

  Emekli maaşına düzenleme

  İhracatta ‘hedef ülke’ Hindistan

  Arçelik’e müşteri memnuniyeti ödülü


 Son Dakika Haberleri