Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyasetle ilgimiz yok, adaletin peşindeyiz

Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van, Akyazı, Antalya ve Konya İnanç Özgürlüğü Platformları adına yapılan açıklamada, “Sırtımızı herhangi bir siyasî grup veya oluşuma dayamadık. Ülkenin yönetiminde söz sahibi olan kişi, kurum veya mercilerin söylemlerini ancak adalet ölçüsüne vurarak ona göre tavır sergiliyoruz” denildi.

Başörtüsü yasağının varlığına karşı Türkiye de farklı bir mücadele yönteminin altına imzasını atan Türkiye’nin farklı bölgelerin de oluşturulmuş olan İnanç Özgürlüğü Platformları istişare toplantılarından birisini daha gerçekleştirdi. Başörtüsü yasağına karşı her hafta Cumartesi günleri, aynı saatte, şehir merkezlerinde periyodik olarak gerçekleştirilen eylemlerin mimarları olan iller Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nun eylemlerinin 4. yıldönümü münasebeti ile Kocaeli'nde gerçekleştirilen yürüyüşe katılmasının ardından bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van, Akyazı, Antalya, Konya İnanç Özgürlüğü Platformlarının bir araya geldiği toplantıda her platform kendi eylemlerini değerlendirip tekliflerini sundu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi: “Bizler inanç özgürlüğü platformları olarak yasağa karşı bugüne dek geliştirdiğimiz inisiyatifi kendi birikimlerimizi de paylaşarak sürdüreceğiz. On yıllardır bir şekilde hayatlarımızda var olan, son on yıldır sistematik bir şekilde uygulanan bu yasakla nasıl bir düşmanlık örüldüğünün farkındayız. Başörtüsü yasağı ile bu ülke insanlarına dikte edilmeye çalışılan yaşam tarzının, tek tipleştirici, öteleştirici, maddî ve manevî imkânlarımızı sömürücü sistemli politikaların karşısında durmaya devam edeceğiz. Sırtını her hangi bir siyasî gurup veya oluşuma dayamayan, ülkenin yönetiminde söz sahibi olan kişi, kurum veya mercilerin söylemlerini ancak adalet ölçüsüne vurarak ona göre tavır sergileyen bu platformlar, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşısında durmaya devam edecektir. İnanç Özgürlüğü Platformları, her hafta başörtüsü yasağının yaşamın hangi alanında ne şekilde uygulandığına dair kendi illerine ve tüm Türkiye’ye ayna tutmaya devam edecektir. Bu mücadeleyi yürüten platformlar, yasakla kimin neyi kaybettiğini, kimin neyi kazandığını, yasağı sürdürmek isteyenlerin nasıl bir iç güdü ve mantıkla hareket ettiklerini ve bu halk üzerinden yürüttükleri planları deşifre etmeye devam edecektir.”

Bir inancın mensuplarını öteleme, bir şekilde eritme psikozuna karşı ancak, o inancın belirttiği ölçüye sarılarak mücadeleye devam edilebileceğine dikkat çeken Platformlar, şu görüşleri sıraladılar: “Farklılıklarımız renklerimiz iken ve ortak direnç ve inanç noktamız bitmeyen ve tükenmeyen bir solukla bu mücadele filizine sürgün verdireceğiz elimizin yetiştiği her yere. Bu topraklarda yürütülen mücadelenin, yasağı henüz yeni tanıyan, onu nasıl algılaması gerektiğini ve ona karşı nasıl mücadele geliştirmesi gerektiğini düşünen tüm insanlara örnek olması ve mücadeleyi bir üst perdeden yürütmeleri için tecrübe olmasını umuyoruz. İslâm Dünyasının kanayan yaralarına bir nebze merhem olması için de elimiz, yetmediği yerde dilimiz, yetmediği yerde yüreğimizle karşı duracağız. Bu inanç ve minval üzere büyük bir sabır ve inançla yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”

Yeni Asya / İSTANBUL

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinli çocuğun Mescid-i Aksa duâsı

  Siyasetle ilgimiz yok, adaletin peşindeyiz

  Rehn: Reformlar inandırıcı şekilde sürdürülmeli

  Babacan: Her adımı sahipleniyoruz

  CHP de kapatılma riskiyle karşı karşıya

  Tansu Çiller, DP lideri Soylu’yu ziyaret etti

  Gökdemir’e TBMM'de tören

  Kapatılacak belediyelere özel statü geliyor

  İstenmeyen mesajlara düzenleme

  Ankara barajları ölü hacmin üzerine çıktı

  Sigara bırakma seferberliği başlıyor

  Sözleşmeli sağlık çalışanları eylem yapmaya hazırlanıyor

  İstanbul’da ekmeğin yüzde 10'nu çöpe gidiyor

  Çin, Doğu Türkistanlı kadınları serbest bıraksın

  Isparta’daki uçak kazasında 6 aile istihkak dâvâsı açtı

  Diyarbakır’da 84 kaçak yakalandı

  Gümrüklerde kaçağa geçit yok

  TÜ-MER’den gıda fırsatçıları için ihbar hattı

  Dört kişiden biri dişçiye hiç gitmemiş

  İstanbul'da Lâlede talep patlaması

  Yüksekokul mezunu aşçılar işbaşında

  İnsanlığa haklarını Peygamberimiz getirdi

  Dünya çocukları barış için ağaç dikti

  Bitkisel ilâç hekimden habersiz kullanılmamalı


 Son Dakika Haberleri