Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistinli çocuğun Mescid-i Aksa duâsı

BBaşbakan Erdoğan’ın, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukları kabulü sırasında, Filistinli Rinad Jabarian adlı çocuk, Türk milletinin ve hükümetinin Filistin barışı için gösterdiği çabalardan dolayı Erdoğan’a teşekkür etti ve “Türk milleti ile birlikte El Aksa’da dua etmek” istediklerini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukları Başbakanlık Yeni Bina’da kabul eden Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın Türk tarihi ve Türk milleti açısından öneminin büyük olduğunu bildirdi. Dünyanın en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan bu toprakların birikimine uygun şekilde, 23 Nisan’ın bütün dünya çocukları ile birlikte kutlandığını ifade eden Erdoğan, ‘’Sizlerin nezdinde bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Bayramı’nı kutluyorum’’ dedi.

Dünyanın dört bir yanından 23 Nisan Bayramı vesilesiyle Türkiye’ye gelen çocukları, ‘’takdire şayan bir kaynaşma ve dayanışma’’ içinde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Dünyanın barışa, huzura, kardeşliğe, dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Çocuklarımızın ortaya koyduğu bu güzel manzaranın, büyüklere de örnek olmasını temenni ediyorum. Büyüklerin amacı, siz çocuklarımıza daha güvenli, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak. Ancak, kimi zaman bencillik, kimi zaman eğitimsizlik gibi başka sebepler, bu asli amacın geri plana düşmesine yol açabiliyor. Savaşlar, çatışmalar, düşmanlıklar, acılar, korkular hep büyükler tarafından çıkarılmasına rağmen kurbanları çoğunlukla çocuklar oluyor. Bu olumsuzlukların sona ermesi, çocukların önümüzdeki dönemlerde bu sürece olumlu katkılar yapması en büyük arzumuzdur. 23 Nisan Bayramımız Türkiye’de, gelişmişlik seviyeleri, kültürleri farklı olan ülkelerden gelen temsilcilerin katıldığı bir ortak dünya kuruyor. Burada oluşan ortak coşku ve duygu birliğinin, diğer alanlara da yayılmasını arzu ediyoruz.’’

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından konuk çocuklarla tek tek ilgilenerek, çeşitli hediyeler verdi. Çocuklar da kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Erdoğan’a sundular. Filistinli Rinad Jabarian adlı bir çocukla kısa bir süre sohbet eden Erdoğan, barış mesajları verildi. Başbakan Erdoğan, Filistinli çocukların, barış ve özgürlük içinde yaşamasını diledi. Filistinli Jabarian, Türk insanının ve hükümetinin, Filistin barışı için gösterdiği çabalardan dolayı Erdoğan’a teşekkür ederek, ‘’Türk milleti ile birlikte El Aksa’da dua etmek’’ istediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine, Azerbaycan’dan gelen bir çocuk da Kafkas yöresine ait halk oyunlarından kısa bir bölüm sergiledi. Hırvatistanlı bir çocuk kalp şeklindeki kolyeyi Başbakan Erdoğan’ın boynuna takarken, Kırgız bir çocuğun getirdiği geleneksel şapkayı başına geçiren Erdoğan, basın mensuplarına dönerek, ‘’Nasıl iyi oldu mu?’’ diye sordu. Tacikistan’dan gelen çocuğun hediye şapkasını da başına takmak isteyen Erdoğan’a, şapka küçük geldi.

Başbakan Erdoğan’a, Bosna-Hersek Başbakanı ile çektirdiği resim hediye edildi. Erdoğan, Bulgar bir çocuğa da ‘’Merhaba komşu’’ diye seslendi. Başbakan Erdoğan, daha sonra çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi.Hediye merasiminde, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de hazır bulundu.

/ ANKARA

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinli çocuğun Mescid-i Aksa duâsı

  Siyasetle ilgimiz yok, adaletin peşindeyiz

  Rehn: Reformlar inandırıcı şekilde sürdürülmeli

  Babacan: Her adımı sahipleniyoruz

  CHP de kapatılma riskiyle karşı karşıya

  Tansu Çiller, DP lideri Soylu’yu ziyaret etti

  Gökdemir’e TBMM'de tören

  Kapatılacak belediyelere özel statü geliyor

  İstenmeyen mesajlara düzenleme

  Ankara barajları ölü hacmin üzerine çıktı

  Sigara bırakma seferberliği başlıyor

  Sözleşmeli sağlık çalışanları eylem yapmaya hazırlanıyor

  İstanbul’da ekmeğin yüzde 10'nu çöpe gidiyor

  Çin, Doğu Türkistanlı kadınları serbest bıraksın

  Isparta’daki uçak kazasında 6 aile istihkak dâvâsı açtı

  Diyarbakır’da 84 kaçak yakalandı

  Gümrüklerde kaçağa geçit yok

  TÜ-MER’den gıda fırsatçıları için ihbar hattı

  Dört kişiden biri dişçiye hiç gitmemiş

  İstanbul'da Lâlede talep patlaması

  Yüksekokul mezunu aşçılar işbaşında

  İnsanlığa haklarını Peygamberimiz getirdi

  Dünya çocukları barış için ağaç dikti

  Bitkisel ilâç hekimden habersiz kullanılmamalı


 Son Dakika Haberleri