Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

MÜSİAD’da yeni dönem yeni hedeflerle başladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği çiçeği burnunda Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni dönemde Türkiye’de ekonomik ve sosyal kalkınmaya temel olacak yeni hedeflere ve projelere öncelik vereceklerini açıkladı.

MÜSİAD Genel Merkezi’nde ilk basın toplantısını gerçekleştiren ve yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtan Ömer Cihad Vardan, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vardan, MÜSİAD’da, Genel Başkan ile birlikte Yönetim Kurulu üyelerinin yüzde 25’i, şube başkanlarının yüzde 40’ı, sektör kurulu başkanlarının da yüzde 60’ının değiştiğini söyledi. Yeni dönemde ilk hedeflerinin işletmeler arasındaki işbirliği ve ortaklık kültürünü yaygınlaştıracak inovatif çalışmalar olduğunu söyleyen Vardan, diğer hedeflerini de şöyle sıraladı: Sektör kurullarının içinde gerekli alanlarda “Müşterek Satın Alma Masası” (MÜSAM) kurmak. İşletmelerimizin birbirleriyle iş yapması amacıyla Sektörel Tanıtım Günleri oluşturmak. Anadolu’daki her şubemizin kendi bölgelerini geliştirecek “Bölgesel Yatırım Projeleri” (BYP) yapmalarını teşvik etmek, bu konularda gereken teknik alt yapı yardımlarında bulunmak. Üyelerimizi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ortaklıklar kurarak yatırım yapmaya teşvik etmek ve ilgilileri bilinçlendirmek. MÜSİAD’ın ve üyelerinin tanıtım noktası olmak üzere Brüksel’de İrtibat Merkezi oluşturarak, iş adamlarımızın Avrupalı ortaklar bulmalarını ve ticarî ilişkiler geliştirmelerini temin etmek.

KOBİ’lerin rekabet gücünü arttırmak üzere, finans yönetimi, şirket birleşmeleri, sektör kümelenmeleri, AR-GE, inovasyon ve markalaşmalarını sağlamak. 22-26 Ekim 2008 tarihinde düzenlenecek Uluslararası İş Forumu’na (IBF) ve MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na yurtdışından 2 bin 500 alıcı-yatırımcı işadamını getirmek. AGİT-Avrupa Genişletilmiş İstişare Toplantıları’nı yılda en az 2 kez gerçekleştirmek, Avrupa’daki Türk işadamları ve kuruluşlarıyla temas ve işbirliği projelerini arttırmak. Sektör Kurulları’nda kendi sektörlerinin gelişmesine yönelik ortak “Sektör Kurulları Projeleri” (SKP) geliştirmek. Bilim ve Teknoloji Komisyonu koordinasyonunda işadamları arasında işbirliğini ve e-trade bilincini yaygınlaştırmak. “Bilgi Teknolojileri Ödüllü Teşvik Yarışması” (BİLTRONİK)’e devam etmek. Gençlerimizin enerjisinden ve fikirlerinden yararlanabilmek üzere MÜSİAD Gençlik Kurulu’nu şubelerimizin bulunduğu tüm bölgelerde teşkilâtlandırmak ve 2008 sonuna kadar üye sayısını 1.500’e ulaştırmak. Ülkemizin gelişmesine yönelik sıkıntı duyulan alanlarda özgün, araştırma raporları (Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Raporu, Tarımda Rekabet ve Gelişme Raporu, Mesleki Eğitim Raporu, Türkiye Ekonomisi - 2008 Raporu) hazırlayıp ilgililere sunmak.

Ömer Cihad Vardan MÜSİAD başkanlığı koltuğunu Ömer Bolat’tan devralmıştı.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

23.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneydoğu’da kuraklık alarmı

  Ziraat’ten çiftçiye damla sulama kredisi

  MÜSİAD’da yeni dönem yeni hedeflerle başladı

  Konaklama vergisi kayıtdışını arttırır

  Domates arttı, biber düştü

  İnşaat maliyetlerinde artış

  Kıdem tazminatında geri adım

  İMKB’de tatil günü


 Son Dakika Haberleri