Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye’nin İbrahim Süleyman’ı, Davutoğlu

Başbakanlık Dışpolitika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’den İsrail’e gönderilen mesajı iletmek üzere bu ülkeye gidecek heyetin başında yer alacağı iddia edildi.

İsrail’in Kanal 1 televizyonunun haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Suriye lideri Beşşar Esad’la görüşen Ahmet Davutoğlu, arabuluculuk çabasını İrsali ziyaretiyle sürdürecek. Habere göre, Davutoğlu başkanlığındaki Türk heyeti Şam ve Tel Aviv arasında doğrudan görüşmelerin başlaması için tarafları iknaya çalışacak. Hedefte ise Suriye ve İsrail’in dışişleri yetkililerin katılacağı görüşmelerle liderlerin bir araya gelmesine zemin hazırlamak var.

Başbakan Erdoğan, Suriye ziyareti sonrasında Ankara’da yaptığı açıklamada İsrail’e Türkiye’den bir temsilci gideceğini söylemişti. Erdoğan, “Bu kişi Sayın Davutoğlu mu?’’ sorusu üzerine ise ‘’Orasını karıştırmayın’’ cevabını vermişti. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise dün Katar’ın El Vatan gazetesinde yayınlanan röportajında Türkiye’nin çabalarının sonuç vermesi halinde müzakerelerin ABD’nin gözetiminde yapılmasını istediklerini ifade etmişti. Suriye asıllı Amerikan vatandaşı İbrahim Süleyman, 2004 ile 2006 yılları arasında Suriye ile İsrail arasındaki gizli görüşme trafiğini yönetmişti.

/ TEL AVİV

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den kahvaltıda katliam

  Türkiye’nin İbrahim Süleyman’ı, Davutoğlu

  Çin’de tren kazası, onlarca ölü

  Netanyahu Olmert’e yüklendi: Amatör!

  Sadr, hükümetin ateşkes şartlarını reddetti

  ABD: Kaideciler, mücahid değil mücahid değil

  Hindistan Başbakanı: Kürtaj milli utancımız

  Karadeniz’de helikopter faciası, 19 kişi öldü


 Son Dakika Haberleri