Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Netanyahu Olmert’e yüklendi: Amatör!

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri’nden çekileceği yolundaki mesajları, İsrail muhalefetinin eleştirilerine konu oldu. Muhalefet lideri, Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu, Olmert’in (Suriye ile) görüşmeler başlamadan önce Golan’dan çekilmeye hazır olduğu yolundaki açıklamalarını çok şaşırtıcı bulduğunu belirterek, Olmert’i ihtiyatsız ve bir amatör gibi davranmakla suçladı.

Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri’nin barış döneminde de kendi ellerinde kalması gerektiğini vurgularken, aksi takdirde burayı İran’ın alacağını öne sürdü. Netanyahu, barışı yapmanın yolunun bu olmadığını savundu.

Başbakanlık ise, Netanyahu’nun sözlerine bir açıklamayla cevap verdi ve, ‘’Netanyahu’ya belleğini tazeletmek isteriz. Görüşmeler yapmadan, İsrail adına, Golan’dan vazgeçileceği konusunda Hafız Esad’a bir Amerikalı işadamını yollayan kendisiydi’’ dedi. Açıklamada Netanyahu, Filistin ile ilgili de suçlandı ve ‘’Bay Netanyahu, ayrıca (Batı Şeria’daki Filistin şehri) El Halil’den de vazgeçmişti ve ‘’dostu’’ olarak nitelediği Yaser Arafat’a Wye konferansında, Batı Şeria’nın büyük bölümünü önermişti. Netanyahu, İsrail hükümetine sorumluluğunun ne olduğunu öğretecek kişi değildir’’ denildi. Açıklamada, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, İsrail’in komşularıyla barışı tesis etmek için çabalarını sürdürmeye devam edeceği vurgulandı. Suriye’de yayımlanan El Vatan gazetesi ise, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın, görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Suriye’nin barış karşılığında İsrail’den Golan Tepeleri’nden çekileceklerine dair yazılı bir taahhüt istediğini söylediğini aktardı.

/ KUDÜS

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den kahvaltıda katliam

  Türkiye’nin İbrahim Süleyman’ı, Davutoğlu

  Çin’de tren kazası, onlarca ölü

  Netanyahu Olmert’e yüklendi: Amatör!

  Sadr, hükümetin ateşkes şartlarını reddetti

  ABD: Kaideciler, mücahid değil mücahid değil

  Hindistan Başbakanı: Kürtaj milli utancımız

  Karadeniz’de helikopter faciası, 19 kişi öldü


 Son Dakika Haberleri