Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bağış: Atatürk'ü de dinimizi de seviyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye’de korku siyaseti yapanların bulunduğunu ifade ederek, ‘’Millet yıllarca komünizmle, daha sonra da dinle korkutuldu. Biz millet olarak hem Atatürkümüzü çok seviyoruz, hem Cumhuriyetimize çok bağlıyız, hem de dinimizi çok seviyoruz” dedi.

Egemen Bağış, Palandöken Dağı’ndaki Palan Otel’de yapılan AKP Yerel Yönetimler ve Dış İlişkiler Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Ermenistan’da son dönemde Türk bayrağının yakıldığını ve ezildiğini gösteren görüntülerin medya tarafından ekranlara taşındığını hatırlattı. Dışişleri Bakanlığının, Ermenistan’a gerekli tepkiyi gösterdiğini kaydeden Bağış, Türk bayrağına yönelik saldırıları kınadığını belirterek, ‘’Bu tür saygısızlıklar yapıldığı sürece, orada kendi başlarında kuytu köşelerinde açlık ve sefalet içinde yaşamaya devam ederler’’ dedi.

Türkiye’de korku siyaseti yapanların bulunduğunu ifade eden Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Millet yıllarca komünizmle, daha sonra da dinle korkutuldu. Biz millet olarak hem Atatürkümüzü çok seviyoruz, hem Cumhuriyetimize çok bağlıyız, hem de dinimizi çok seviyoruz. Bunları istismar edenlere çok kızıyoruz. Hangi etnik kökene ve dine mensup olursa olsun Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın yüzünün dönük olduğu yer Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’dır. Hiç ama hiçbir kimsenin, insanların kalplerine korku vererek bu yüzleri Ankara’nın dışına hele Türkiye dışındaki yerlere döndürmeye hakkı yoktur.’’

DEMOKRASİLERDE PARANOYA OLMAZ

Demokrasilerin sağlıklı bir ruh hali gerektirdiğini, demokrasilerde paranoyaya yer olmadığını anlatan Bağış, ‘’Ateş nasıl yakarsa, buz nasıl dondurursa demokrasilerde de paranoya olmaz. Bugün demokrasimizin içinde korku ve paranoya salmaya çalışanlar, demokrasiden korkuyor, milletten korkuyor. Sandıkla, demokrasiyle iktidara gelebileme ümidini yitirenler farklı yöntemler kullanmaya kalkıyor. Bunlarla baş başayız, ama biz bunları yenebilecek güce sahibiz. CHP’nin ‘öcü gelecek sizi ham yapacak’ korkularına pabuç bırakacak bir millet değil Türk milleti. Bunları aşacağız.’’ diye konuştu.

/ ERZURUM

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine 1 Mayıs restleşmesi

  AB İSTİKRAR İHRAÇ ETMEKTE BAŞARILI OLDU

  Bağış: Atatürk'ü de dinimizi de seviyoruz

  Babacan: K. Irak’taki yönetimle temaslar sıklaşabilir

  301 Meclis gündeminde

  TC kimlik numarası zorunluluğu bugün başlıyor

  Sezer’in atadığı 22 rektör Ağustos'ta gidiyor

  Hz. Muhammed’in mesajını 21. yüzyıla taşıyabilmeliyiz

  182 engelli memur alınacak

  Adapazarı’nda gerginlik: 1 ölü

  Memur-Sen’in yeni başkanı Ahmet Gündoğdu oldu

  Küçük üniversiteler beş yıl içinde daha fazla büyüyecek

  Elazığ'da kuraklık kriz merkezi kuruldu

  Şehirlerin suyu barajlardan

  Yeryüzünün en büyük hayalet şehri

  Çin ‘Hereke’yi de taklit etmiş

  Asırlık santral hâlâ devrede

  5 bin yıllık şifa: Maden suyu

  Aşı için çocuk olmak gerekmiyor

  KPSS başvuruları başladı


 Son Dakika Haberleri