Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yine 1 Mayıs restleşmesi

Sendikaların 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanında yapma ısrarına karşın İstanbul Valisi Güler, kesinlikle buna izin vermeyeceklerini açıkladı. Geniş çaplı güvenlik önlemi alacaklarına dikkat çeken Güler, geçen haftadan itibaren Taksim’de toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılması için davette bulunan yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Vali Güler, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin İstanbul Valiliği’nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs Perşembe günü bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca Taksim’de yapılmak istenen miting ile ilgili açıklamalar olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Emek ve dayanışma günü olarak ilan edilmesi sevindiricidir. Barışa, kardeşliğe çalışanların haklarının en iyi şekilde alınmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Ancak söylemek istediğim bir diğer husus; Taksim’de 1 Mayıs günü herhangi bir şekilde toplantı yapılmasının mümkün olmadığıdır. İstanbul’da miting ve yürüyüş yapılacak alanlar kanunla belirlenmiştir. Buradan sendikacı arkadaşlara sesleniyorum; gelin 1 Mayıs’ı belirlediğimiz meydanları istediğiniz birinde veya hepsinde yapabilirisiniz. Ancak Taksim Meydanı toplantı ve yürüyüşler için tespit edilmiş alanlardan değildir. Taksim büyük katılımlı kutlamalar için de uygun değildir. Herhangi bir kutlama için Taksim’e izin vermek mümkün değildir.”

Böyle bir yürüyüş İstanbul’un tamamını kilitleyeceğini ifade eden Vali Güler, “Böylesine bir duruma izin vermemiz mümkün değildir. Her yıl yapıldığı gibi Kazancı Yokuşu’na ve Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasına izin verilecektir. Buradaki törenin ardından izin verilen yerlere gidebilirler. Kendilerini itidale, sağduyuya ve kanunsuz eylemlerden kaçınmaya davet ediyorum. Geçtiğimiz yıl çok olumsuzluklar yaşandı. Bunun bir daha yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

TAKSİM DAVETİNE SUÇ DUYURUSU

Her türlü kanunsuz toplantının ve kanunsuz toplantıya davet etmenin de suç olduğunu belirten Vali Güler, şöyle devam etti: “Bu nedenle geçtiğimiz haftadan itibaren Taksim’de toplantı için davette bulunanlar için suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Her türlü afiş ve bezlere de izin verilmeyecektir. Böylesi toplantıya katılmak kanunen suç teşkil etmektedir. Düşünce ve ifade özgürlükleri vardır. Ama bunların kamu düzeni ve suç işlemesinin önlenmesi açısından gerekli sınırlamalara tutulabilir. Toplantı özgürlüğü de vardır, ancak kamu düzeni ve suç işlenmesinin önlenmesi başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması açısından sınırlandırılabilecektir. Kanunsuz toplantıya tevessül edilmesi suç teşkil etmektedir.”

“PROVOKATİF EYLEM HAZIRLIĞI VAR”

Muammer Güler, kendilerine ulaşan istihbarat raporlarına göre provakatif eylem hazırlığında olanların bulunduğunu belirterek, “Elimizdeki istihbarat raporlarına göre marjinal grupların, illegal örgütlerin ve bölücü örgütlerin 1 Mayıs’ta provakatif eylemler yapacakları, güvenlik güçleri ile taşlı, sopalı ve gerektiğinde silah kullanacakları tespit edilmiştir. Bu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi de güvenlik güçlerinin görevidir. Geçmişteki hadiselerin bir rövanşı zihniyeti ile gündeme getirilmesi söz konusudur. Bu İstanbul’a zarar verecektir. Geçtiğimiz yıl yaşanan kötü görüntüleri yeniden yaşamak istemiyoruz. Güvenlik güçleri kanunsuz toplantıyı dağıtmak durumundadır. İkazlara uymayanlar zorla dağıtılacaklardır. Kanunsuz toplantı ve yürüyüş için gelenler güvenlik güçlerinin kendilerine izin veremeyeceklerini ve zorla dağıtılacaklarını bilsinler. Oraya gelenler kanuna karşı eylemde bulunduklarını unutmasınlar” diye konuştu.

/ İSTANBUL

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine 1 Mayıs restleşmesi

  AB İSTİKRAR İHRAÇ ETMEKTE BAŞARILI OLDU

  Bağış: Atatürk'ü de dinimizi de seviyoruz

  Babacan: K. Irak’taki yönetimle temaslar sıklaşabilir

  301 Meclis gündeminde

  TC kimlik numarası zorunluluğu bugün başlıyor

  Sezer’in atadığı 22 rektör Ağustos'ta gidiyor

  Hz. Muhammed’in mesajını 21. yüzyıla taşıyabilmeliyiz

  182 engelli memur alınacak

  Adapazarı’nda gerginlik: 1 ölü

  Memur-Sen’in yeni başkanı Ahmet Gündoğdu oldu

  Küçük üniversiteler beş yıl içinde daha fazla büyüyecek

  Elazığ'da kuraklık kriz merkezi kuruldu

  Şehirlerin suyu barajlardan

  Yeryüzünün en büyük hayalet şehri

  Çin ‘Hereke’yi de taklit etmiş

  Asırlık santral hâlâ devrede

  5 bin yıllık şifa: Maden suyu

  Aşı için çocuk olmak gerekmiyor

  KPSS başvuruları başladı


 Son Dakika Haberleri