Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Adapazarı’nda gerginlik: 1 ölü

Adapazarı’nda bir grup, DTP'lilerin program düzenlendiği salondan çıkışını 5 saat boyunca engelledi. Eylemi sırasında salonda kalp krizi geçiren bir kişi hastanede öldü.

AdapazarI’nda, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP), ‘’Barış ve Kardeşlik’’ gecesi düzenlendiği salona girmeleri, güvenlik güçlerince engellenen grup, partililerin salondan çıkışını 5 saat boyunca engelledi. Grubun dağılmasının ardından partililer tahliye edildi. Protesto eylemi sırasında salonda kalp krizi geçiren bir kişi kaldırıldığı hastanede öldü.

DTP Sakarya İl Başkanlığı’nca Funda Düğün Salonu’nda düzenlenen ‘’Barış ve Kardeşlik’’ gecesini protesto eden grubun eylemi 5 saat sonra sona erdi. Salonun önünde önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri tarafından içeri girmeleri engellenen grup, terör örgütü ve DTP aleyhine sloganlar attı. Yapılan anonslara rağmen dağılmamakta ısrar eden grup, zaman zaman Çevik Kuvvet’in salon önünde kurduğu barikatı aşmaya çalıştı. Protesto eyleminin sürmesi üzerine İzmit’ten 100’e yakın Çevik Kuvvet ekibi daha getirildi. İlçelerden sevk edilen jandarma ve polis ekipleriyle salon önünde güvenlik koridoru oluşturuldu. Bu arada olaylar sebebiyle salonda fenalaşan Ebubekir Kalkalı isimli bir kişi, ambulansla kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öldü. Kalkalı’nın kalp krizi geçirdiği belirtildi. Eylemin 4. saatinde, içeride fenalaşan bazı kadın, çocuk ve yaşlılar ambulanslarla hastanelere kaldırılmak istendi. Ankara Caddesi üzerinden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmek isteyen ambulansların geçişine de protestocular izin vermedi. Ambulanslar daha sonra eskort eşliğinde başka bir güzergahtan hastaneye sevk edildi. Grup, protesto eylemini 5 saat sürdürdükten sonra dağıldı.

Grubun dağılmasının ardından geceye katılan partililer, Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait yaklaşık 10 otobüsle jandarma ve emniyet güçleri eşliğinde gidecekleri yerlere gönderildi.

/ ADAPAZARI

29.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yine 1 Mayıs restleşmesi

  AB İSTİKRAR İHRAÇ ETMEKTE BAŞARILI OLDU

  Bağış: Atatürk'ü de dinimizi de seviyoruz

  Babacan: K. Irak’taki yönetimle temaslar sıklaşabilir

  301 Meclis gündeminde

  TC kimlik numarası zorunluluğu bugün başlıyor

  Sezer’in atadığı 22 rektör Ağustos'ta gidiyor

  Hz. Muhammed’in mesajını 21. yüzyıla taşıyabilmeliyiz

  182 engelli memur alınacak

  Adapazarı’nda gerginlik: 1 ölü

  Memur-Sen’in yeni başkanı Ahmet Gündoğdu oldu

  Küçük üniversiteler beş yıl içinde daha fazla büyüyecek

  Elazığ'da kuraklık kriz merkezi kuruldu

  Şehirlerin suyu barajlardan

  Yeryüzünün en büyük hayalet şehri

  Çin ‘Hereke’yi de taklit etmiş

  Asırlık santral hâlâ devrede

  5 bin yıllık şifa: Maden suyu

  Aşı için çocuk olmak gerekmiyor

  KPSS başvuruları başladı


 Son Dakika Haberleri