Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bürokrasinin “keçi” inadı

Enerji ve turizm sektörlerinde yatırımları bulunan Unit Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Cem Şirin beraberindeki heyetle birlikte gazetemize bir tanışma ziyaretinde bulundu.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Faruk Çakır ile görüşen Cem Şirin, Unit Group şirketlerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Enerji yatırımları konusunda karşılaştıkları engelleri anlatan Şirin, Erzurum’da yapmayı planladıkları bir hidroelektrik santralinin bölgedeki “yaban hayatını geliştirme sahasında” yer alması sebebiyle yaşadıkları bürokratik sıkıntıları şöyle anlattı: “Santralin yapılabilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ÇED raporu alınması gerekiyor. Söz konusu rapor için yaptığımız müracaatta bize ‘yaban hayatını geliştirme sahasında’ bulunan 25 keçinin yapılacak olan barajdan etkilenip etkilenmeyeceğinin bir yıl süre ile gözlemlenmesi gerektiği, bunun için ise paraya ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Grup adına bu gözlemleme işi için gereken parayı temin edebileceğimizi söyledik. Bunun üzerine yetkililer, ödeneğin Devlet Planlama Teşkilâtından çıkması gerektiğini, bu ödeneğin 1 yıl ile 10 yıl içerisinde çıkabileğini ifade ettiler.”

Konuyu enerji yatırımları sırasında yaşanan engeller açısından ilginç bir örnek olduğu için anlattığını ifade eden Cem Şirin, Türkiye’nin elektrik enerjisi darboğazına girmesi söz konusu iken, yapılacak yatırımlara çıkarılan bürokratik engellerin sür'atle ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Bütün yatırımların hiçbir engel ile karşılaşmadan yapıldığı farz edilse bile yakın gelecekte elektrik kesintileriyle yüz yüze kalınacağını ifade eden Şirin, anlamsız bürokratik engellerle yatırımların geciktirildiğine dikkat çekti. Şirin, zamanında başlanıp bitirilemeyen enerji yatırmalarının faturasının Türkiye’ye ağır olacağını sözlerine ekledi.

Avrupa sermayeli yerli bir şirket olan Unit Group’un Doğu Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu’da enerji yatırımları bulunuyor. Bölgesel güç olmayı hedefleyen Unit Group, elektrik dağıtım özelleştirmeleri ile ilgili ihaleye Doğuş Holding, Doğan Holding ve Anadolu Grubu ile birlikte girmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin değişik noktalarında hidroelektrik santralleri inşaa çalışmasını sürdüren Grup, nükleer santraller konusunu da yakından takip ediyor. Grup’un enerji yatırımları ile birlikte otelcilik yatırımları da var.

Mustafa GÖKMEN / İstanbul

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vakit’e 112 bin YTL ceza

  DARBE ÖVGÜSÜNE DANIŞTAY KALKANI

  Yardımlara cunta engeli

  Depreme hazır olalım

  Sosyal güvenliğe sendika tepkisi

  Sanayide üretim düşüyor

  301 değişikliği yürürlükte

  Bürokrasinin “keçi” inadı

  Tüzmen: İran Türkiye’den buğday almak istiyor

  Ankara'da suya “enflasyon zammı”

  AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorunda

  Tuzla raporu: Meydana gelen 941 kazada 53 kişi vefat etti

  İbadette teknoloji dönemi

  İstanbul turistlerin en ucuz ‘bir numarası’

  Sigarayı en çok işsizler ve esnaf içiyor

  Bilim ve teknoloji kurulu toplanacak

  Gençler Barla’yı ziyaret etti