Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İbadette teknoloji dönemi

İnternette çeşitli sitelerin satışa sunduğu söz konusu ürünler, özellikleri ve kullanım alanlarıyla dikkati çekiyor. Özellikle ibadet etmeyi kolaylaştıran cihazlar, büyük ilgi görüyor.

Bu ürünler arasında yer alan tespih çeken ‘’zikirmatik’’, duâ öğreten laptop, hatim indiren ‘’hatimmatik’’, kıbleyi gösteren seccade ve cep telefonu, en çok ilgi gören ürünler arasında bulunuyor. İşte internette satışa sunulan ilginç özelliklere sahip cihazlar:

TESPİH ÇEKEN “ZİKİRMATİK”

Zikirmatikler, farklı model ve özelliklere göre satışa sunuluyor. Kimilerine göre ‘’tespihin Çin malı elektronik modeli’’ olarak nitelendirilen cihaz, okunan her bir duânın ardından üzerindeki düğmeye basılarak, numaratörün çalıştırılması esasına göre işliyor. Pilli olan kimi modelleri, otomatik sesli uyarı sistemine sahip olurken, tespih özelliğinin yanı sıra namaz vakitlerinde de alarmı çalıyor. Fiyatı: Özelliklerine göre 5 ile 25 YTL arasında değişiyor.

DUÂ ÖĞRETEN LAPTOP

Türk firmalarının isteği doğrultusunda Çin’de üretilen oyuncak laptoplar, çocuklara duâ öğretiyor. Üzerindeki düğmelere basıldığında ilâhiler söyleyen cihaz, çocukların namaz sûrelerini kolayca öğrenmeleri için üretilmiş. Fiyatı: 15 YTL

HATİM İNDİREN “HATİMMATİK”

‘’Hatimmatik’’ adıyla satışa sunulan cihaz, dijital ses kaydı ile Kur’ân-ı Kerim okuyor. Ekranı sayesinde Türkçe mealini gösteren ve okuyan cihazın, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Malayca, Urduca, Endonezyaca dil seçenekleri mevcut. Cihazın özelliklerine göre dünyadaki 2 bin 800 şehre göre programlanmış ezan okuma ve kıbleyi gösterme özellikleri var. Fiyatı: 120-180 YTL

YOL DUÂSI CİHAZI

Araçlara monte edilen cihaz, kontağı çevirip marşa basıldığında otomatik olarak Hz. Muhammed’in okuduğu ‘’yol duâsını’’ okuyor. Fiyatı: 15 YTL

KIBLEYİ GÖSTEREN SECCADE

İlk olarak Londra’da yaşayan Türk tasarımcı Soner Özenç tarafından tasarlanan kıbleyi gösteren ışıklı seccade, ‘’Sajjadah 1426’’ adını taşıyor. (1426 sayısı hicri takvimde 2005 yılını temsil ediyor.) Üzerinde dijital pusulası bulunan seccadenin ilgi çekici özelliklerinden biri de tasarımında kullanılan fosfor baskı teknolojisi. Bu teknolojiyle seccade üzerindeki geleneksel desenlerin üzerindeki ışıklar, Mekke yönüne döndükçe aydınlanıyor. Özgenç’in bu tasarımının ardından Çinlilerin de ürettiği kıbleyi gösteren seccadeler de hediyelik eşya reyonlarında boy gösteriyor. Ayrıca Kâbe’yi gösteren özel bir pusula da istenilen seccadenin üzerine yapıştırılarak kullanılabiliyor.

Fiyatı: ‘’Sajjadah 1426’’ şimdilik özel üretim olarak bazı reyonlarda yer alıyor ve fiyatı 400 dolardan başlıyor. Çin malı pusulalı seccadelerin fiyatı ise 12 YTL ile 20 YTL arasında değişiyor.

KIBLEYİ GÖSTEREN VE EZAN OKUYAN CEP

TELEFONU

Merkezi Dubai’de bulunan bir şirket tarafından üretilen cep telefonunun reklâmı, ‘’Her nerede olursanız olun ibadetinizi yerine getirmenizi kolaylaştıran ilk ve tek telefon’’ sloganıyla yapılıyor. Kullanıcısına namaz vakitlerini ezan okuyarak hatırlatan telefon, kıbleyi gösteriyor. Farklı programlar yüklenilerek, Kur’ân-ı Kerim’i Arapça, İngilizce ve Türkçe okuyan telefon, bir çok Müslüman ülkede rağbet görüyor.

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vakit’e 112 bin YTL ceza

  DARBE ÖVGÜSÜNE DANIŞTAY KALKANI

  Yardımlara cunta engeli

  Depreme hazır olalım

  Sosyal güvenliğe sendika tepkisi

  Sanayide üretim düşüyor

  301 değişikliği yürürlükte

  Bürokrasinin “keçi” inadı

  Tüzmen: İran Türkiye’den buğday almak istiyor

  Ankara'da suya “enflasyon zammı”

  AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorunda

  Tuzla raporu: Meydana gelen 941 kazada 53 kişi vefat etti

  İbadette teknoloji dönemi

  İstanbul turistlerin en ucuz ‘bir numarası’

  Sigarayı en çok işsizler ve esnaf içiyor

  Bilim ve teknoloji kurulu toplanacak

  Gençler Barla’yı ziyaret etti