Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ŞEHİT HABERLERİ 6 ANNENİN DAHA YÜREĞİNİ YAKTI

Genelkurmay'ın terör örgütüne yönelik son operasyonlarına misilleme olarak Hakkari'deki bir karakola düzenlenen terör saldırısında şehit düşen askerlerimizin sayısının 6'ya çıktığı açıklandı. Genelkurmay geç saatlere kadar süren sıcak temasta 2, ardından teröristlerin takibi sonucu çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğunu bildirdi.

İstanbul’da tedavi gören Filistinli anne Mehe Abul Hatal, en acı günlerinden birini yaşıyor. Mehe, Anneler gününü 4 evladından ayrı olarak geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

Mehe Abul Hatal henüz 25 yaşında. O, biri erkek, üçü kız olmak üzere 4 çocuk annesi. Filistinli çilekeş kadınlardan sadece biri. Mart ayı başında İsrail tanklarından fırlatılan bombalara hedef oldu. En küçük kızıyla birlikte balkonda elbiseleri asarken evleri yerle bir edildi. Kendisi ve küçük kızı yaralandı. Mehe Abul Hatal, kırılan sağ bacağı ile kopan sol bacağının tedavi edilmesi için önce Mısır’a gitti. Ardından da İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye’ye getirildi. Aylardır İstanbul’da tedavi görüyor. Mehe Abul Hatal, bu yıl en acı “Anneler Günü’nü” yaşıyor. Çünkü talihsiz anne, aylardır çocuklarını göremiyor. Çocuklarını çok özlediğini belirten Anne Ebul Hatal, tedavisini tamamlayıp bir an önce memleketine döneceği günü bekliyor. Aynı zamanda hamile olan Mehe Abul Hatal, 10 gün sonra da çocuğunu doğurmaya hazırlanıyor. Karışık duygular içerisinde olduğunu ifade eden Hatal, “Filistin’de de anneler gününü yaşadım. Ama hiçbir anneler gününü çocuklarımdan ayrı yaşamadım. Şimdi bir yandan çocuklarımdan ve eşimden ayrı olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Diğer taraftan çocuğumu İstanbul’da doğurmanın heyecanını yaşıyorum. Karışık duygular içerisindeyim” şeklinde konuştu.

Doktorlar genç annenin bacağını tedavi ettirmek için çabalıyor. Ancak Mehe Abul Hatal, hamile olduğu için ilaç kullanamıyor. Bu da tedavi sürecinin uzamasına sebep oluyor. Filistinli anne, “Acı çekiyor musunuz?” şeklindeki soruya ise “Evet. Hamile olduğum için ağrı kesici ilaçlar kullanamıyorum. Onun için bazen bacağımın ağrısından sabahlara kadar yatamadığım oluyor” cevabını veriyor.

BARIŞ İSTİYORUZ

Ortadoğu’dakı savaş ortamında yıllardır herkesin büyük acılar çektiğini kaydeden Abul Hatal, şunları dile getirdi: “Filistin’de bir anne her an korkuyla yaşıyor. Sokaklarda oynayan çocuklarının acı haberleriyle her an sarsılabilir. O kurşunların, bombaların hangi canı yakacağı hiç belli olmuyor. Yeter artık. Bu savaş bitsin. Bizler bölgemizde barış istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinden endişe duymaktan bıktık.”

YENİ ASYA / İstanbul

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü reformlarla yenin

  ŞEHİT HABERLERİ 6 ANNENİN DAHA YÜREĞİNİ YAKTI

  Dışişleri Bakanı Babacan: Güç halka geçiyor, alışalım

  Karakol baskınında 4 asker daha şehit oldu

  G.Kurmay: PKK firarda

  ANNELERİN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

  YÖK’ten adaylara müjde

  Kırmızı ışıkta geçen polis müdürüne ceza

  “Yılın annesi” seçildi

  Şehit annesinden yetkililere sitem

  Başsavcıdan hiç söz etmedi

  Kar mahsur bıraktı

  Yasakçılar korku üretiyor

  Gül: Hukuk devleti anlayışı hakim kılınmalı

  Batıya değil, ülkelerin siyasetine karşıtlık var

  301’in oluşturduğu zarar giderilmedi