Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ANNELERİN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

Bugün Anneler Günü. Evlâtlarını canından çok seven anneler çocukları için hiçbir fedakârlıktan çekinmiyor. Çocuklarından bekledikleri ise sadece bir gülümseme.

Zonguldak’ta fiziksel engelli öğrenci ve genç, tedavi ve eğitimlerini annelerinin fedakarlığıyla sürdürebiliyor. Zaman zaman çocuklarını sırtlarında taşıyan annelerin mutluluk reçetesi ise sadece fedakârlık ve sevgi. Alınan bilgiye göre, küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sebebiyle zihinsel ve fiziksel engelli olan 20 yaşındaki oğlu Ahmet Kurt’un tedavisi ve eğitimi için yıllardır mücadele veren anne Fidan Kurt (40), evlâdının rahatsızlığının yanı sıra toplumsal engelleri de aşmaya çalışıyor.

Böbrek rahatsızlığı da bulunan oğlunu yıllardır hastaneye ve rehabilitasyon merkezine 350 basamaklı merdiveni inip çıkararak sırtında götüren Anne Kurt, evlâdı için verilen zekât paralarını biriktirerek evinin önüne yol açılması için malzeme satın aldı.

Başvurusu belediye tarafından kabul edilerek evinin yakınına kadar 1 yıl önce yol açılan anne Kurt, bu sefer de evinin önüne zarar verdiklerini iddia eden komşuları A.A, M.A. ve C.A’nın yola kurduğu engelle karşılaşınca polise şikâyetçi oldu.

Aynı zamanda sara hastası olan çocuğunu, komşusunun sürekli engellemesi sebebiyle tekerlekli sandalyeyle ana yola çıkaramayan anne Kurt, evlâdını sırtında taşıyarak sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanmasını sağlıyor. Anne Kurt, 70 kilogram ağırlığındaki oğlunu, özel eğitim alabilmesi ve tedavisi için zorlukla sırtında taşıdığını belirtti.

Erken doğum sebebiyle geçirdiği rahatsızlıktan dolayı fiziksel engelli olarak hayatını sürdüren 15 yaşındaki Kübra Sevik, eşinden 11 yıl önce boşanan annesi Nahide Kefeli’nin (44) tek başına verdiği mücadele sonucu ilköğretim 7. sınıfta eğitim öğretimini sürdürebiliyor. Babasından kalan maaşı alan ve evde hayatını sürdüren Kefeli, yaklaşık 150 metre uzaklıktaki İlköğretim Okuluna tekerlekli sandalyeyle götürdüğü kızının ihtiyaçlarını karşılamak için her teneffüste tekrar okula gidiyor.

Teneffüslerde kızının beslenmesinin yanı sıra tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılamasını sağlayan anne Kefeli, ayrıca haftada iki kez evlâdını fizik tedaviye götürerek eğitim öğretim hayatını sürdürmesi için çabalıyor. Anne Nahide Kefeli, çocuğuna hiçbir zaman engelli olmasını eksiklikmiş gibi hissettirmediğini, sevgi ve fedakârlıkla ilköğretim 7. sınıfa kadar başarılı şekilde ulaştırabildiğini söyledi. Kızına arkadaşlarının ve öğretmenlerin her zaman yardım ettiğini anlatan Kefeli, ‘’Kübra, ilgiden mutluluk duyuyor. Toplumsal hayatın içinde bulunmak da yüzünü güldürüyor. Aileler fedakârlık ve sevgiyle çocuklarının engellerini aşabilirler. Bizim için en güzel Anneler Günü hediyesi, evlâtlarımızın yüzündeki küçük gülümsemedir’’ dedi.

/ Zonguldak

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü reformlarla yenin

  ŞEHİT HABERLERİ 6 ANNENİN DAHA YÜREĞİNİ YAKTI

  Dışişleri Bakanı Babacan: Güç halka geçiyor, alışalım

  Karakol baskınında 4 asker daha şehit oldu

  G.Kurmay: PKK firarda

  ANNELERİN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

  YÖK’ten adaylara müjde

  Kırmızı ışıkta geçen polis müdürüne ceza

  “Yılın annesi” seçildi

  Şehit annesinden yetkililere sitem

  Başsavcıdan hiç söz etmedi

  Kar mahsur bıraktı

  Yasakçılar korku üretiyor

  Gül: Hukuk devleti anlayışı hakim kılınmalı

  Batıya değil, ülkelerin siyasetine karşıtlık var

  301’in oluşturduğu zarar giderilmedi