Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Esnaf, siftahsız dükkân kapatıyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, esnafın siftah edemediğini belirterek, sadece geçen sene 117 bin esnafın kepenk kapattığını söyledi. DP lideri Soylu, 4 Nisan’da Çanakkale’den başlattığı “Beyaz Yürüyüş”ün Denizli’deki son gününde belediyesi son düzenleme ile kapatılan Kelekçiler Beldesi ile Acıpayam ile Serinhisar ilçelerini ziyaret etti. Kelekçiler’e girişinde “ilçe olmayı beklerken köy olduk” pankartları ile karşılanan Soylu, burada halka seslendi.

Beyaz Yürüyüş’ün ahlâklı siyaset, ahlâklı demokrasi, ötekisi olmayan Türkiye, birlik, beraberlik, uzlaşma, zenginleşme ve mutabakat olduğunu anlatan Soylu, gezilerinde halkın sıkıntılarını dinlediğini bildirdi. Gübre fiyatlarındaki artışa ilden ile geçerken yetişemediğini vurgulayan Soylu, tohum ve ilâç alamayan çiftçiler olduğunu, esnafın siftahsız kepenk kapattığını, esnafın 30 YTL’den 300 YTL’ye çıkan Bağ-Kur primlerini ödeyemediğini söyledi. Soylu, sadece geçen sene 117 bin esnafın kepenk kapattığını anlatırken, işadamlarının fabrikalarını yurt dışına taşımak zorunda kaldığına dikkat çekti. Önceden 3 litre süte karşılık 1 litre mazot alınılabilirken bugün 6 litre süte bir litre mazot alınabildiğini vurgulayan Soylu, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Başbakan Erdoğan’ın doğru söylediğini, çünkü hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurguladı. Soylu, “Beyaz Yürüyüş’ü Türkiye’yi uyandırmak ve Tayyip Erdoğan kamburundan kurtarmak için yapıyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı Meclis kürsüsünde Cuma hutbesi okumakla, Başbakan Erdoğan’ı çarşaf atmakla, MHP Lideri Bahçeli’yi de urgan atıp, hasat toplamaya çalışmakla eleştiren Soylu, iktidar ve muhalefeti dini ve laikliği siyasallaştırarak kavga etmekle, milletin sorunlarına eğilmemekle eleştirdi.

Soylu, Erdoğan ve Baykal’ı yine yaygara ve tantana siyaseti yapmakla eleştirirken, belediyeleri kapatan düzenlemeye de tepki gösterdi. 3.5 yıl belediyecilik yapan Erdoğan’ın “belediye profesörü” kesildiğini belirten Soylu, ilgili düzenlemeyi anti demokratik olarak niteledi. Soylu, konuşmasının sonunda alanda toplanan kalabalıktan “Kırat’a yemini iyi verin” isteğinde bulundu.

YENİ ASYA / DENİZLİ

12.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esnaf, siftahsız dükkân kapatıyor

  TEDBİR ALINMAZSA OLUMSUZLUK DERİNLEŞİR

  Aileyi koruyalım

  MHP’den CHP’ye 301 talebi

  Cağaloğlu büromuz duâlarla açıldı

  Onlar gelemedi, anneleri gitti

  İhsanoğlu bugün KKTC’de

  PKK’nın propaganda merkezi de imha edildi

  Hava sıcaklıkları artacak

  Çörtoğlu, emekli oluyor

  Meclis, Erdoğan hakkındaki gensoruyu görüşecek

  Keneyi değil, kendimizi zehirliyoruz

  “Ortaöğretim başarı puanının etkisi arttırılsın”

  Yollar ‘ulaştırma’da birleşecek

  İstanbul’un geleceğine bin yüz fidan dikildi

  Köylüler arazilerinin bedelini istiyor

  İzcilerden “kuş evleri” projesi

  Akdeniz foklarına “kızılötesi’yle takip

  Filistin fotoğrafları sergisi

  Reyting için virüs

  Festival ovası