Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul’un geleceğine bin yüz fidan dikildi

İstanbul İl Özel İdaresi artan nüfusu yeşil alan ihtiyacını karşılamak için Beykoz Kavacık’ta oluşturduğu Hatıra Ormanı’na “İl Genel Meclisi 10. Dönem Üyeleri” anısına 1100 adet fidan dikti.

Beykoz Kavacık’ta düzenlenen fidan dikme törenine, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar, AKP Grup Başkan Vekili Seyfullah Şahbaz ve İstanbul İl Genel Meclisi 10. Dönem Meclis üyeleri ile İl Özel İdaresi Yönetici ve İç Denetçilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Düzenlenen törende, aralarında Altuni Yalancı Servi, Mavi Ladin, Ladin Batı, Sedir Mavi, Sedir Altuni, Sahil Çamı, Sedir Lübnan, Sedir Himaliye, Sığla, Oya, Karaçam gibi yapraklı ve ibreli ağaç türlerinin bulunduğu fidanların dikimi gerçekleştirildi. 30 dönüm bir alan üzerinde oluşturulan “İl Özel İdaresi 10. Dönem İl Genel Meclisi Hatıra Ormanı”nın üzerinde yaklaşık 5000 adet değişik türde ağaç bulunuyor. İl Özel İdaresi tarafından dikimi gerçekleştirilen 1100 adet fidanla birlikte alanın bakım ve sulama işlemleri, İstanbul İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

TOPLUMA AĞAÇ SEVGİSİNİ AŞILAMALIYIZ

İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede, törende yaptığı konuşmada “Burada bir dikili ağacımız olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Çevre ve Orman Bakanlığımız Türkiye çapında orman alanları üretmek için kolları sıvadı. Bu gayretlere yardımcı olarak bundan sonra sadece burada değil, İstanbul’un bir çok köşesinde yeni alanlar üreteceğiz. Bu Meclisimiz, bunu yapacak güçte, kabiliyette ve dirayettedir. Bu hatıra ormanımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya ise, “Bir çok kurumun Hatıra Ormanları var. Ama İl Özel İdaresi’nin bir Hatıra Ormanı yoktu. Çevre ve Orman İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Onun yardım ve destekleri ile burası tekrar İstanbul İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi. İstanbul açısından, burası çok önemli bir yer. TEM üzerinde, TEM’den geçerken herkesin görebileceği bir yer. Gençliğe, çocuklarımıza, topluma ağaç sevgisini aşılamamız gerekiyor. Bu hatıra ormanları, ağaç dikme merasimleri, bunun bir vesilesidir” şeklinde konuştu.

YENİ ASYA / İSTANBUL

12.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esnaf, siftahsız dükkân kapatıyor

  TEDBİR ALINMAZSA OLUMSUZLUK DERİNLEŞİR

  Aileyi koruyalım

  MHP’den CHP’ye 301 talebi

  Cağaloğlu büromuz duâlarla açıldı

  Onlar gelemedi, anneleri gitti

  İhsanoğlu bugün KKTC’de

  PKK’nın propaganda merkezi de imha edildi

  Hava sıcaklıkları artacak

  Çörtoğlu, emekli oluyor

  Meclis, Erdoğan hakkındaki gensoruyu görüşecek

  Keneyi değil, kendimizi zehirliyoruz

  “Ortaöğretim başarı puanının etkisi arttırılsın”

  Yollar ‘ulaştırma’da birleşecek

  İstanbul’un geleceğine bin yüz fidan dikildi

  Köylüler arazilerinin bedelini istiyor

  İzcilerden “kuş evleri” projesi

  Akdeniz foklarına “kızılötesi’yle takip

  Filistin fotoğrafları sergisi

  Reyting için virüs

  Festival ovası