Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 dâvâsı durduruldu

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yazar Temel Demirer’in, bir konuşmasında TCK 216. ve 301. maddelerine muhalefet ettiği iddiasıyla yargılandığı dâvâda, 301. maddede geçen günlerde yapılan değişiklik dolayısıyla yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yazar Temel Demirer’in, bir konuşmasında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. ve 301. maddelerine muhalefet ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 301. maddede geçen günlerde yapılan değişiklik dolayısıyla yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

Davanın dün görülen ikinci duruşmasına, Demirer ve avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Yücel İldeniz, TCK’nın 301. maddesinin, 5759 sayılı ‘’Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ile değiştirildiğini hatırlattı. İldeniz, 301. maddede öngörülen suçla ilgili soruşturma yapılmasının

Adalet Bakanlığının iznine bağlandığını hatırlatarak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 223/8. maddesi gereğince durma kararı verilmesini ve dosyanın Adalet Bakanlığına gönderilmesini talep etti. İldeniz, bakanlıkça izin verilmesi halinde Demirer’in TCK’nın 216. ve 301. maddeleri yönünden yargılanmasına devam edilmesi, verilmemesi halinde ise yargılamanın yalnızca 216. madde yönünden sürdürülmesi görüşünde olduğunu açıkladı.

Demirer’in avukatları ise savcının durma kararı verilmesi yönündeki görüşüne katılmadıklarını, müvekkillerinin atılı suçlardan derhal beraat etmesini istediklerini bildirdi.

Demirer de ‘’301. maddeyle ilgili değişen bir şey olmadığını’’ ileri sürdü. Bu suçtan yargılanmasını gerektirecek bir eylemi olmadığını savunan Demirer, şunları kaydetti:

‘’Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili iki astsubayın verdiği ifadeler ve 1 Mayıs’ta maruz kaldığım devlet terörü de birlikte ele alındığında, benim sözlerim eleştiri ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Adalet Bakanı’nın şefaatine de muhtaç değilim.’’

Öte yandan, Demirer, Sibel Özbudun ile yazdığı ve mahkemeye sunduğu ‘’Söylenecek Yalan Kalmadı! - İnsan Hak(sızlık)ları’’ ve ‘’Hayır, Evet’ten Önce Gelir-Hukuk(suzluk) Yazıları’’ adlı 2 kitabın da savunması kapsamında değerlendirilmesini istedi.

Hakim Mehmet Nuri Öztürk, TCK’nın 301. maddesinde yapılan değişiklik doğrultusunda, CMK’nın 223/8. maddesi gereğince yargılamayı durdurdu.

Öztürk, 301. madde yönünden, son yapılan değişiklik doğrultusunda dosyanın Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesine ve bakanlığın vereceği görüş doğrultusunda dosyanın ele alınmasına karar verdi.

/ Ankara

16.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  301 dâvâsı durduruldu

  DARBELER DEVRİNİ ARTIK KAPATMALIYIZ

  Dâvâyı ilgiyle takip ediyoruz

  Yabancı sermaye hız kesti

  Mutluluğun sırrı kanaat

  Sokak yerine meslekî eğitim

  ÖSS’de nihaî karar verilmiş değil

  Deniz Feneri’nden Pakistan’a okul

  Okullarda yaz dönemi başladı

  Hastalara kitap servisi

  Yeni hukuk fakülteleri geliyor

  Demir İpek Yolu’nun temeli Temmuz’da atılacak

  Cami cemaatine teknolojiyle ulaşıyor

  Kraliçe, okunan Kur’ân-ı Kerim'i huşu içinde dinledi

  Soylu: Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

  İnsan Hakları Komisyonuna e-postayla da başvurulacak

  Emniyette terfiler belli oldu

  Genç Birleşmiş Milletler Bayrampaşa’da toplanacak

  Ekili alanlar yağışlardan zarar gördü

  Yörükler şölende buluştu

  Rize'de marketlerde gıda denetimi

  Kırlangıç 7 bin km yol katetti

  Kafein bağımlılık yapıyor!

  Dünya ısınıyor, mikroplar yayılıyor

  ODTÜ'den oyun teknolojileri merkezi

  Avrupa kendi uzay aracını inşa edecek