Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Genç Birleşmiş Milletler Bayrampaşa’da toplanacak

Bayrampaşa Belediyesi 19 Mayıs Spor Bayramı’yla, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi kutlamalarını bir gençlik festivaliyle birleştiriyor.

Hafta boyunca 192 farklı ülkeden gençlerin davet edildiği programda, Genç Birleşmiş Milletler Genç BM) de kurulacak. Bilişim Bayramı, konserler, tiyatrolar, spor müsabakaları, panel, konferans, sergi ve daha pek çok etkinliğin yer alacağı Gençtival ile Bayrampaşa Belediyesi, gençlerin barış çağrısını dünyaya ilân etmeye hazırlanıyor.

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (Baygem) proje grubu tarafından organize edilen Gençtival 17-29 Mayıs tarihleri arasında Bayrampaşa Şehir Parkında gerçekleştirilecek. Gençtival’de Genç Birleşmiş Milletlerin kurulmasının yanı sıra bilişim şenliği, çeşitli bilgi-beceri yarışmaları, müzik, tiyatro, şiir, fotoğraf ve resim sergileri, sportif faaliyetler, panel, konferans, İstanbul’da bulunan tüm liseler, üniversiteler ve STK buluşmalarının yaşanacağı aktiviteler ve benzeri faaliyetler de yer alacak.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, İstanbul Akgün Otel’de düzenlediği toplantıda Genç BM hakkında bilgi verdi. Başkan Bürge, dünya meselelerine gençlerin gözüyle bakılacağı, yaşanan sorunlara kalıcı çözümler aranacağı Gençtival’in, başta İstanbul olmak üzere bütün Türkiye ve Dünya gençliğine hitap edecek muhtevası ile gençlerin buluşma noktası olmaya hazırlandığını söyledi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gençtival’de, Genç Genç BM kuruluyor. Birleşmiş Milletler üyesi 192 ülkeden temsilci olarak katılacak gençlerle kurulması hedeflenen Genç BM ile dünyada bir ilk daha gerçekleştiriliyor. Genç Birleşmiş Milletler Kurulu, başta barış ve çevre konuları olma üzere insanlığı daha ileriye götürecek fikirler üretecek, çözüm tekliflerinde bulunacak ve dünya için neler yapılabileceğini tartışacak.

Toplam 384 genç delegeden oluşması planlanan Genç Birleşmiş Milletler Kurulu; “Savaşa Karşı Savaş, Barış Getirir” sloganıyla, savaşların sonuçlarını ortaya koymak ve insana acı veren her harekete karşı durmak için almış oldukları kararları bir bildiri ile dünya kamuoyuna açıklayacak. Dünya gençleri bu köprü ile bütün dünyaya ulaşacak ve “BARIŞIYORUZ” diyecekler. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, toplantının yapılacağı salonun ve çalışma mekânın tıpkı BM binası gibi tasarlandığı belirterek, “Dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençler, tıpkı BM genel kurulundaki gibi sıralara oturup fikir alış verişinde bulunacak. Çalışmaların sonunda ortak bir deklerasyon hazırlanacak. Dünyaya barış mesajı verecekler” dedi. Bürge, sorumuz üzerine İsrail ve Filistin’den gençlerin de bu toplantıya davetli olduğunu kaydetti. GENÇLERİN GÜNDEMİNDE NELER VAR? Dünya gençlerini İstanbul’da buluşturacak bir proje olan Genç Birleşmiş Milletler için Gençtival alanında 2000 m2 lik bir alanı kapsayacak çadır kuruluyor. Çadır; temel yapısı, faaliyetleri ve kurum yapısı bakımından da Birleşmiş Milletler örgüt yapısıyla özdeş olacak şekilde dizayn ediliyor. Genç Birleşmiş Milletler’in üyeleri, Birleşmiş Milletler’de olduğu gibi 192 ülke gençlerinden oluşması ve her ülkenin iki öğrenci ile temsil edilmesi hedeflendi. 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açılış ve ilk toplantı ile çalışmalarına başlayacak Genç Birleşmiş Milletler Kurulu üyeleri kendi aralarında başkan, başkan yardımcıları, genel sekreter, komisyon başkanları ve diğer yönetim kadrolarını belirleyerek ilgili oldukları konu başlığında çalışmalarını sürdürecekler. Yönetim kadrosunun seçilmesiyle birinci oturumunu gerçekleştirecek Genç Birleşmiş Milletler; dünya uluslarının ve gençliğin ihtiyaçlarını merkeze alarak eğitim, işsizlik, sağlık, iletişim, çevre, güvenlik, sosyal hizmetler, kültür-san'at, spor gibi farklı alanlarda politikalar üretmek, yeni atılımlar yapmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirecek. *Çevre Komisyonu, *Silâhsızlanma ve Barış Komisyonu, *Sosyal, İnsanî ve Kültürel Komisyon, *Güvenlik Konseyi reformu komisyonu adı altında kurulacak dört ayrı komisyondan oluşacak Genç Birleşmiş Milletler Kurulu, 19 Mayıs tarihinde yapılacak kapanış oturumunda planladıkları çalışmaları ve ortak görüşlerini içeren bir bildiri hazırlayarak kamuoyuna sunacaklar.

Mustafa GÖKMEN / İstanbul

16.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  301 dâvâsı durduruldu

  DARBELER DEVRİNİ ARTIK KAPATMALIYIZ

  Dâvâyı ilgiyle takip ediyoruz

  Yabancı sermaye hız kesti

  Mutluluğun sırrı kanaat

  Sokak yerine meslekî eğitim

  ÖSS’de nihaî karar verilmiş değil

  Deniz Feneri’nden Pakistan’a okul

  Okullarda yaz dönemi başladı

  Hastalara kitap servisi

  Yeni hukuk fakülteleri geliyor

  Demir İpek Yolu’nun temeli Temmuz’da atılacak

  Cami cemaatine teknolojiyle ulaşıyor

  Kraliçe, okunan Kur’ân-ı Kerim'i huşu içinde dinledi

  Soylu: Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

  İnsan Hakları Komisyonuna e-postayla da başvurulacak

  Emniyette terfiler belli oldu

  Genç Birleşmiş Milletler Bayrampaşa’da toplanacak

  Ekili alanlar yağışlardan zarar gördü

  Yörükler şölende buluştu

  Rize'de marketlerde gıda denetimi

  Kırlangıç 7 bin km yol katetti

  Kafein bağımlılık yapıyor!

  Dünya ısınıyor, mikroplar yayılıyor

  ODTÜ'den oyun teknolojileri merkezi

  Avrupa kendi uzay aracını inşa edecek