Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kraliçe, okunan Kur’ân-ı Kerim'i huşu içinde dinledi

Bursa Müftü Vekili Mustafa Uyar, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e, Bursa programı kapsamında ziyaret ettiği Yeşil Cami’de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kur’ân-ı Kerim’den “Rahman” Sûresinin okunduğunu belirterek, “Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i büyük bir huşu içinde dinlediği izlenimini edindim” dedi.

Bursa Müftü Vekili Uyar, yaptığı açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in ziyareti öncesinde gelen yetkililere, camide nasıl hareket edilmesi gerektiği, ayakkabıların nerede çıkarılacağı ve kadın misafirlerin camiye başları kapalı girmeleri gerektiği gibi konularda bilgi verdiklerini söyledi. Yetkililerin de kendilerine, Kraliçe Elizabeth’e soru sorulmaması ve fotoğraf çekilmemesi konusunda ricada bulunduğunu anlatan Uyar, bu çerçevede yapılan ziyaretin oldukça iyi geçtiğini, Kraliçe’nin camiden mutlu ayrıldığı yönünde izlenimleri olduğunu belirtti. Ziyaret öncesi başlayan yağmur nedeniyle Kraliçe’nin ayakkabılarını değiştirmesi için ön bölümde bir yer hazırladıklarını anlatan Uyar, “Kraliçe 2. Elizabeth geldiğinde, ona yağmurdan çabuk kurtulması için ayakkabılarını içerde özel olarak hazırlanan bölümde çıkarabileceğini ilettik. O da ayrıcalık istemediğini belirterek, ‘Herkes nerede çıkarıyorsa ben de orada çıkarmak istiyorum’ diyerek, bu önerimizi nazikçe geri çevirdi” dedi.

Yetkililerin, Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i herkes gibi yerde oturarak dinlemek istediğini, ancak yaşı sebebiyle bunda zorlanacağı düşüncesiyle kendilerinden sandalye talebinde bulunduğunu anlatan Uyar, bunun üzerine Kraliçe ile birlikte gelen diğer kadın konukları da düşünerek caminin içine 4 sandalye koyduklarını, Vali Şahabettin Harput ile diğer misafirlerin ise Kur’ân-ı Kerim’i yerde oturarak dinlediklerini söyledi.

Kraliçe’ye camide Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kur’ân-ı Kerim’den “Rahman” suresinin okunduğunu belirten Uyar, “Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i büyük bir huşu içinde dinlediği izlenimini edindim. Ziyaretin son bölümünde Kraliçe Elizabeth’e, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından özel olarak hazırlanan İngilizce mealli Kur’ân-ı Kerim hediye ettik” diye konuştu.

Kraliçe, İstanbul’u ziyaret etti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Türkiye ziyaretinin üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki yetkililer tarafından karşılandı. Kraliçe II. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve beraberindekiler, Kabataş Erkek Lisesindeki ‘’Okullararası Ortak Bilim Projesi’’ etkinliklerine katıldı. İstanbul Boğazı’nda tekne gezintisi yapan Kraliçe, ayrıca İstanbul Modern Müzesi’ndeki ‘’İngiliz-Türk Tasarım Sergisi’’ni gezdi. Kraliçe II. Elizabeth, HMS İllustrious uçak gemisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa onuruna resepsiyon verdi.

/ Bursa

16.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  301 dâvâsı durduruldu

  DARBELER DEVRİNİ ARTIK KAPATMALIYIZ

  Dâvâyı ilgiyle takip ediyoruz

  Yabancı sermaye hız kesti

  Mutluluğun sırrı kanaat

  Sokak yerine meslekî eğitim

  ÖSS’de nihaî karar verilmiş değil

  Deniz Feneri’nden Pakistan’a okul

  Okullarda yaz dönemi başladı

  Hastalara kitap servisi

  Yeni hukuk fakülteleri geliyor

  Demir İpek Yolu’nun temeli Temmuz’da atılacak

  Cami cemaatine teknolojiyle ulaşıyor

  Kraliçe, okunan Kur’ân-ı Kerim'i huşu içinde dinledi

  Soylu: Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor

  İnsan Hakları Komisyonuna e-postayla da başvurulacak

  Emniyette terfiler belli oldu

  Genç Birleşmiş Milletler Bayrampaşa’da toplanacak

  Ekili alanlar yağışlardan zarar gördü

  Yörükler şölende buluştu

  Rize'de marketlerde gıda denetimi

  Kırlangıç 7 bin km yol katetti

  Kafein bağımlılık yapıyor!

  Dünya ısınıyor, mikroplar yayılıyor

  ODTÜ'den oyun teknolojileri merkezi

  Avrupa kendi uzay aracını inşa edecek