Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yalancı bahar bitti

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de istikrar, hükümetin altı yıldır dünyadaki ekonomik iklimin iyiliğinden dolayı ortaya koyduğu yalancı bir bahardır” dedi. Ödenen faizlerin kesintilerle yaklaşık yüzde 18.5’e çıktığını ifade eden Soylu, “Türkiye, dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülkesidir. Bu konuda dünya şampiyonuyuz” diye konuştu.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Türkiye’de istikrar, hükümetin 6 yıldır dünyadaki ekonomik iklimin iyiliğinden dolayı ortaya koyduğu yalancı bir bahardır’’ dedi.

Soylu, Denizli Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, tüm dünyada yaşanan küresel krize karşı tedbir alamayan, bu konuda ülke ekonomisinin tedbirlerini küresel krizin ortaya koyabileceği hücumlar karşısında değerlendiremeyen bir hükümetle karşı karşıya olduğunu savundu.

Ödenen faizlerin kesintilerle yaklaşık yüzde 18.5’e çıktığını ifade eden Soylu, ‘’Türkiye, dünyanın en yüksek reel faizini ödeyen ülkesidir. Bu konuda dünya şampiyonuyuz. Denizli’ye bir hafta önce geldiğimde reel faiz 15.25 civarındaydı. İkinci ülke konumundaydık’’ dedi. Yapılan açıklamalarda ‘’Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olduğunun’’ ifade edildiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:’’Faiz, risk oranı demektir. Eğer bir ülkenin riski yüksekse borçlanabilme oranı daha fazladır. Madem Türkiye istikrarlı bir ülke, neden faiz ve risk oranı yükselen bir ülke konumunda? Şehir içinde tüm gün dolaşan taksilerin sigortaları, kasko primleri yüksektir. Onlar fazla dolaştıklarından risk primi yüksektir. Türkiye’nin de risk primi yüksek. Türkiye’de istikrar, Hükümetin 6 yıldır dünyadaki ekonomik iklimin iyiliğinden dolayı ortaya koyduğu yalancı bir bahardır.

Amerika’daki tut-sat krizinden ortaya çıkan dengesizlikler nedeniyle 2007’nin temmuz ve ağustos ayında Avrupa’da ve Asya’da da kriz nüksedince Türkiye, gelişmiş ülkelerden çok rahat sermaye arzıyla karşı karşıya kalamayacağını anladı.’’

DP Genel Başkanı Soylu, yaşanan ekonomik çalkantıdan en fazla etkilenen kesimin esnaf olduğunu, küçük işletmelerin siftah yapamama riskini taşıdığını söyledi. Esnafın kredilerini ödeyemeyecek duruma geldiğini iddia eden Süleyman Soylu, şunları kaydetti: ‘’Kürselleşme krizine karşı esnaf ve zanaatkârı koruma görevi hükümete düşmektedir. Esnafa sadece bir ticari varlık olarak bakmak doğru değildir. Esnaf, Türkiye’nin örf, adet, geleneğinin teminatıdır. Biz esnafa ekonomik bir unsur olarak değil, ahlaki değerlerin en büyük teminatı olarak baktık. Esnaf nesli tükenen kuşlar gibi korunmalı.’’

/ Denizli

22.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ”NE SON

  Üniversiteler şeffaf olmalı

  Kahveciler yasaktan memnun değil

  CHP’li Sav’a suç duyurusu

  Yalancı bahar bitti

  YÖK tasarısı Meclis’e sunuldu

  Antalyalılar akıllı karta alıştı

  İshal vak'aları, Sağlık Bakanlığı'nın konusu

  Akaryakıtta dudak uçuklatan kaçakçılık

  Bürokrasi engelliyor

  Yassıadaya demokrasi müzesi mi?

  Çözüm anahtarı Türkiye’nin elinde

  Kulis dedikodularıyla, yalanlarla uğraşmıyoruz

  Partilerin dernekler kadar güvencesi yok

  Şiddeti savunmadıkça, hiçbir parti kapatılmamalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır