Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteler şeffaf olmalı

Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Zabit Kekeç, üniversitelerin demokratik, bilimsel, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı kurumlar olmaları gerektiğini belirtti.

EĞİTİM BİR SEN Gaziantep Şube Başkanı Zabit Kekeç, üniversitelerin demokratik, bilimsel, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı kurumlar olmaları gerektiğini belirtti.

Kekeç, yerel bir gazetede yayınlanan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci’nin 30 bin YTL maaş aldığına yönelik iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Gazetedeki iddiaların gerçek olmamasını temenni eden Kekeç, rektörlerin Cumhurbaşkanı’nın maaşından birkaç kat fazla maaş almasının düşündürücü olacağını vurguladı. Kekeç, “Rektörlerin yönetme erkini ellerinde bulundurdukları zaman zarfında neden bu kadar muhafazakâr davrandıkları, demokratik davranamayıp kendi koltuklarını korudukları iyice gün yüzüne çıkıyor” dedi. Öğretim üyeleri ile araştırma görevlilerinin bilimsel araştırma yapmak için kaynak bulamadığı bir ortamda, öğretmenin 30 katı maaş alan rektörlerin bu ücreti hangi hizmet karşılığında alındığının merak edileceğini soran Kekeç, şunları kaydetti: “Öncelikle umarım rektör bey ile ilgili bu bilgi yanlıştır. Rektörler, Cumhurbaşkanı’ndan bile birkaç misli fazla maaş alıyorsa çok düşündürücü bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Rektörlerin yönetme erkini ellerinde bulundurdukları zaman zarfında neden bu kadar muhafazakâr davrandıkları, demokratik davranamayıp kendi koltuklarını korudukları iyice gün yüzüne çıkıyor. Araştırma görevlileri, yardımcı doçentler, doçentler, profesörler bilimsel araştırma yapmak için kaynak bulamazken öğretmenin 30 katı maaş alan rektörler hangi hizmet karşılığında bu ücreti almaktalar? Cumhuriyet’in kalelerini savunduklarını iddia edenler, gerçekte neyin ve kimin kalelerini savunuyorlar? Bilim üretmek, patent üretmek, bilimsel makale sayısında dünya ligine girmek maalesef üniversitelerin semtinden bile geçmiyor. ‘YÖK’e hayır!’, ‘üniversitelerin demokratikleşmesine, şeffaflaşmasına, hesap verebilirliklerine, karar alma mekanizmalarında katılımcılığa evet diyoruz.”

/ Gaziantep

22.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  “NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ”NE SON

  Üniversiteler şeffaf olmalı

  Kahveciler yasaktan memnun değil

  CHP’li Sav’a suç duyurusu

  Yalancı bahar bitti

  YÖK tasarısı Meclis’e sunuldu

  Antalyalılar akıllı karta alıştı

  İshal vak'aları, Sağlık Bakanlığı'nın konusu

  Akaryakıtta dudak uçuklatan kaçakçılık

  Bürokrasi engelliyor

  Yassıadaya demokrasi müzesi mi?

  Çözüm anahtarı Türkiye’nin elinde

  Kulis dedikodularıyla, yalanlarla uğraşmıyoruz

  Partilerin dernekler kadar güvencesi yok

  Şiddeti savunmadıkça, hiçbir parti kapatılmamalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır