Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

SİZE FİNAL YAKIŞIR

Bugünkü yarı final maçında Almanya karşısına cezalı ve sakat 8 futbolcudan mahrum çıkacak olan A Milli takımımızdan yeni bir zafer bekliyoruz. Basel'deki St. Jakob Park Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmada İsviçre'li hakem Massimo Busacca düdük çalacak.

(A) Milli Futbol Takımı, tarihinde 3. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde Almanya ile bugün yapacağı yarı final maçında bu organizasyondaki en önemli sınavını verecek. Türk Milli Takımı, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenledikleri 13. Avrupa Şampiyonası'nda, 85 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde ter dökerken, ilk kez yarı finale yükselerek, şimdiden bu organizasyonda en büyük başarısına imza attı.

8 FUTBOLCUMUZ OYNAMAYACAK

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre Basel'deki St. Jakob Park Stadı'nda saat 21.45'de oynanacak yarı final maçında İsviçre Futbol Federasyonu'ndan 39 yaşındaki genç hakem Massimo Busacca düdük çalacak. Busacca'nın yardımcılıklarını ise Matthias Arnet ve Stephane Cuhat yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise İsveçli Peter Fröjdfeldt görev alacak. Milli Takımımızda cezalı Arda Turan, Tuncay Şanlı ve Emre Aşık oynamayacak. Sakatlıkları süren Nihat Kahveci, Servet Çetin, Emre Güngör, Emre Belezoğlu ve Tümer Metin da forma giyemeyecek.

3. DEFA FİNALLERDE OYNUYORUZ

Türkiye, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek 3. kez finallerde boy gösterirken, 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde sahaya çıkmıştı. 1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da, üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elenmişti. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etmişti. Milliler, 2004'de Portekiz'de düzenlenen bundan önceki finallere ise baraj maçlarında Letonya'ya elenerek katılamamıştı. Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi ve bugünkü dev maçta Almanya'nın rakibi oldu. 452. MAÇIMIZA ÇIKIYORUZ TÜRKİYE, Almanya karşısında bugün 452. sınavına çıkacak. Türk Milli Takımı 85 yıllık tarihinde, 236'sı resmi, 215'i özel olmak üzere geride kalan toplam 451 karşılaşmada 157 galibiyet, 108 beraberlik alırken, 186 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 578 gol atarken, kalesinde 695 gol gördü.

25.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  SİZE FİNAL YAKIŞIR

  Fatih Terim'in gurur maçı

  BİLETLER TÜKENDİ

  Polisten silahlı kutlamaya gözaltı

  Guiza: Fenerbahçe'ye transferim belli değil

  Galatasaray Florya'da bugün topbaşı yapacak

  Konya, Denizli'den Zafer, Rize'den Serhat'ı aldı

  Efsane kaleci Baskın Soysal bugün toprağa veriliyor

  Miniklerin satranç şenliği sona erdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır