"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MERSİN YANDI

Mersin’in Gülnar ilçesinde önceki gün çıkan yangın dün de devam etti. İlk belirlemelere göre 200 civarında köy evi alevlerden zarar gördü, yanan 3 iş makinesinin operatörlerinden 2’sinden haber alınamadı. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yangına müdahalede, rüzgârın olumsuz etkisi sebebiyle güçlük çekildiğini, yangın riski altında bulunan yerleşim birimlerinde de gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

MERSİN'İN Gülnar ilçesinde çıkan yangının halen kontrol altına alınamadığı ve ilk belirlemelere göre 200 civarında köy evinin zarar gördüğü bildirildi. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar ilçesinde, orman yangınının, çevre il ve ilçelerin takviye ekiplerine rağmen henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi. Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, yıllık izni sebebiyle Ankara’da bulunduğunu ancak, yangın sebebiyle iznini bölerek, kara yolu ile Karaman üzerinden Gülnar’a hareket ettiğini, söyledi. Aksoy, cep telefonlarının bazı bölgelerde kapsam dışı kalması sebebiyle yetkililerle sağlıklı görüşme yapamadığını ancak, elde ettiği son bilgilere göre, ölü sayısının 2 olduğunu, 40 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavisinin sürdüğünü, ancak hayatî tehlikelerinin bulunmadığını belirtti. Yangına müdahalede, rüzgârın olumsuz etkisi sebebiyle güçlük çekildiğini anlatan Vali Aksoy, yangın riski altında bulunan yerleşim birimlerinde de gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Delikkaya mevkiindeki yangınla ilgili bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, önceki gün saat 11.00 sıralarında başlaşan yangına ekiplerin müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Günel, yangına Mersin Orman ekiplerinin yanı sıra Adana, Kahramanmaraş, Denizli, Antalya, Isparta’dan takviye ekiplerin geldiğini belirterek, ayrıca 1 uçak, 4 helikopter, 100’ün üzerinde itfaiye ekibinin yangına müdahale ettiğini ifade etti.

Büyükeceli beldesinin boşaltıldığını anlatan Günel, şunları söyledi: ‘’Yangında zarar gören orman arazisi 400 hektarı geçti. 200’den fazla köy evi zarar gördü. Sabahın erken saatlerinde yanan 3 iş makinesinin operatörlerinden 2’sinden halen haber alınamadı. Yangında tek tesellimiz ölü sayısının 2 ile sınırlı kalması, ancak ağır yaralanan bir kişi Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gülnar’dan Büyükeceli’ye giden yol trafiğe kapatıldı. Yangına 100’ün üzerinde ekibimiz müdahale ediyor. En kısa sürede kontrol altına alınması en büyük arzumuz.’’ Yangına şiddetli rüzgâr sebebiyle müdahalenin zorlaştığı bildirildi.

YÜZLERCE HAYVAN TELEF OLDU

Gülnar’ın yangın sebebiyle boşaltılan Büyükeceli beldesi Belediye Başkanı Kemal Güdül ise beldede gerekli tedbirlerin alındığını, riskli yerlerin boşaltıldığını, ancak beldeye yakın Tabakoğlu, Tepe ve Delikkaya köyleri ile bu köyün Karabük mahallesinde yüzlerce hayvanın telef olduğunu bildirdi. Güdül, rüzgârın zaman zaman yön değiştirmesi sebebiyle yangının Silifke ve Aydıncık yönüne doğru ilerlediğini öğrendiklerini, Delikkaya Köyünde bir ailenin evlerinde mahsur kaldığını, hayatlarından endişe duyulduğunu, ancak sağlıklı bilgilere ulaşamadıklarını kaydetti.

Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre, 3 iş makinesinin zarar gördüğü, iki operatöre ulaşılamadığı yangın, şu ana kadar 400 hektarlık alanda etkili oldu. Yangın sebebiyle Delikkaya, Kavakoluğu, Korucuk, Tepeköy, Çavuşlar, Koçaşlı ve Lapa Köyleri ile Büyükeceli beldesinde tedbir alma çalışmaları devam ediyor. Yangının Emirhacı, Beydili, Tırnak, Yanışlı Köylerine doğru yaklaştığı, Antalya, Denizli, Isparta, Adana ve Karaman’dan bölgeye yangın söndürme helikopterlerinin geldiği, Konya’dan ise takviye helikopter istendiği bildirildi.

YANGIN ULAŞIMI ZORLAŞTIRDI

Bu arada, Silifke Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, yörede, batı ve kuzeybatı yönünden esen rüzgârın şiddetinin 42 kilometreyi bulduğunu bildirdiler. Gülnar’ın Büyükeceli beldesi ile Delikkaya Köyü arasında ulaşımın yangın sebebiyle sağlanamaması Büyükeceli beldesine ulaşımı zorlaştırıyor. Önce Delikkaya Köyü yakınlarındaki yüksek bir noktada jandarma tarafından toplanan köylüler, daha sonra Gülnar ilçe merkezine doğru yola çıkarılmaya başlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise, önceki gün saat 12.10’da Mersin Gülnar’da Kavakoğlu ile Korucuk Köyleri yakınında anız yakma sebebiyle çıkan orman yangınının şiddetli rüzgârın etkisiyle hızla büyüdüğü bildirildi. Gece boyunca devam eden şiddetli rüzgâra rağmen yangın söndürme çalışmalarının 100 arazöz, 20 dozer ve 500 yangın işçisi ile devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, yangınla ilgili şunlar kaydedildi: ‘’5 helikopter gün doğumu ile birlikte, yangına müdahale etmek amacıyla hareket etmiştir. Ancak 50-60 kilometre hızla esen rüzgâr sebebiyle müdahale edememiştir. İstanbul’dan 1 amfibik uçak, yangın mahalline hareket etmiştir. Olumsuz hava şartları sebebiyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülmektedir. Yangın yaklaşık 400-500 hektarlık alanda etkili olmaktadır.’’

KIZILAY, YANGIN BÖLGESİNDE

Türk Kızılayı Adana Şubesi’nce Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında mağdur olan vatandaşlar için yöreye çadır, yatak, mutfak seti, battaniye ve gıda malzemeleri gönderildi. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, yaptığı açıklamada, yangın haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Akdeniz Afet Lojistik ve Müdahale Merkezinden yöreye 300 çadır, 150 yatak, battaniye, mutfak seti ve gıda malzemelerinin gönderildiğini söyledi. Sağlam, Mersin’in Silifke ilçesi şubeleri aracılığıyla da yöredeki vatandaşlara kumanya dağıtıldığını ifade etti.

/ Mersin

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İhtilâl anayasası değişsin

  ACELE YENİ ANASAYA GEREKLİ

  Darbeci İngilize 34 yıl hapis

  MERSİN YANDI

  Tutuklu paşalar Kandıra’da

  Çetenin avukatı değiliz

  İddianame Cuma’ya kadar hazır

  Diyarbakır’daki patlamalarda Ergenekon iması

  Ölümlerde kene AIDS’i geride bıraktı

  5 yaşında çaycı, 7 yaşında marangoz

  İnternet suçlarında kapsam genişliyor

  Çalışanlara “komando eğitimi” veriliyor

  Demirci ustasından yeni bir icad daha

  Obezite yakın tehlike

  Kalbimizi ihmal ediyoruz

  Diyanet, 20 stajyer öğretmen alacak

  2 çocuklu anne derece yaptı

  Savcı Öz'e sıkı koruma

  ABD: Bu, Türkiye’nin iç meselesi

  Çiçek: Ceza Mahkemesi Kanununu bilmiyorlar

  Kelkit Havzası, Menderes'e model olacak

  “Okkır soruşturması”

  Bahçeli’den “fetret dönemi” genelgesi

  Soylu: Ekonomi iflâs noktasına geldi

  Rektör adaylarının mülâkatı bugün son

  Cenaze törenine giderken öldüler

  CHP’ye usûlsüzlükten suç duyurusu Resmî Gazete’de

  Tepemizde bir enerji santrali var

  Böbreğinden 69 taş çıktı

  Anne sütü ağrı kesici gibi

  Çocuklara, yüksek tansiyon ve kolesterol uyarısı

  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler

  Nasreddin Hoca Google logosunda

  İnternette oy hakkını satmak isteyince...

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır