"Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Devam filmleri sezonu

SİNEMA dünyasının merakla beklenen gişe rekortmenliğine aday dev yapımları, 2009 yılında birbiri ardına seyirciyle buluşacak.

Kate DiCamillo’nun aynı adlı kitabından uyarlanan ve kocaman kulakları olan fare ‘’Despereaux’’un maceralarını anlatan ‘’The Tale of Despereaux’’ adlı film, 23 Ocakta vizyona girecek.

Televizyonun efsane bilim kurgu dizisi ‘’Uzay Yolu/Star Trek’’in 11. sinema filmi, 29 Şubatta vizyona girecek.

Hollywood tarihinin en uzun ömürlü serilerinden olan ‘’Uzay Yolu/Star Trek’’, bugüne kadar gösterime sunulan 10 sinema filmiyle 1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde etti.

‘’300 Spartalı’’nın yönetmeni Zack Snyder’in yeni filmi ‘’Watchmen’’, 6 Martta izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Konusu 1985 yılında geçen filmde, ABD ile Sovyetler Birliği arasında başlayan savaşta bir grup eski süper kahramanın serüvenleri konu ediliyor.

Hasılat rekorları kıran ‘’Transformers’’ın ikinci serisi, 26 Haziranda vizyona girecek.

Buz devrinin 3 sevimli kahramanı ‘’Manny’’, ‘’Sid’’ ve ‘’Diego’’nun eriyen buzların arasından çıkıp dünyanın keyfini sürmesinin neşeli öyküsünü anlatan ‘’Buz Devri’’ serisinin üçüncü filmi, 1 Temmuzda vizyona girecek. ‘’Buz Devri 2: Erimeye Başlıyor’’ filmindeki yönetmenlik görevine devam eden Carlos Saldanha imzası taşıyan filmin kahramanlarını Queen Latifah, John Leguizamo, Chris Wedge, Ray Romano, Denis Leary ve Sean William Scott seslendirdi.

2009 yılında vizyona girmesi beklenen bir diğer yapım ise çocukluğunu 1980’li yıllarda geçirenlerin unutamadığı sevimli mavi yaratıklar ‘’Şirinler’’ olacak. Animasyonun film haklarını alan yapımcı Jordan Kerner, filmi, gişe rekortmeni animasyon ‘’Shrek’’in ikinci ve üçüncüsünün senaryolarını yazan David Stim ile David Weiss’e teslim etti.

‘’Şirinler’’, 1958 yılında ‘’Peyo’’ olarak da tanınan Belçikalı çizer Pierre Culliford tarafından yapıldı. Televizyon ekranlarında 1981’de gösterilmeye başlanan ve 1990’a kadar küçük seyirciyle buluşan ‘’Şirinler’’in orijinal ismi ‘’Schtroumpfs’’ idi.

İlki 2005’te yapılan animasyon film ‘’Madagascar’’ın ikincisinin 2009 yılının ilk ayında vizyona girmesi bekleniyor. ‘’Madagascar: Escape 2 Afrika’’ isimli filmin kahramanları New York hayvanat bahçesi hayvanları aslan ‘’Alex’’, zürafa ‘’Melman’’, zebra ‘’Marty’’ ve su aygırı ‘’Gloria’’nın maceraları, yeni filmde kaldıkları yerden devam edecek.

İlk filmdeki seslendirme ekibi Ben Stiller, Chris Rock, David Schimmer ve Jada Pinkett Smith de animasyonun kahramanlarını seslendirmeye devam edecek. Yönetmenliğini Eric Darnell ve Tom McGrath’ın yapacağı filmin yapımcılığını yine Mireille Soria üstlendi.

20.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Mutfağı gibi, dili de zengin

  KONYA HÖYÜK ZENGİNİ

  Başarılı öğretmenlerin ödülü Bosna gezisi

  Turistlere folklor gösterisi

  Devam filmleri sezonu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır