"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mimar Sinan’ın memleketine “kültür yolu”

AĞIRNAS Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, Kültepe’de 1946 yılından beri yapılan kazılar sonucu bölgenin tarihinin günümüzden 5 bin yıl öncesine kadar gittiğinin ortaya çıkarıldığını hatırlattı.

Bu bakımdan Kültepe’nin ‘’Anadolu tarihinin başladığı yer’’ olarak nitelendirildiğini ifade eden Osmanbaşoğlu, Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas beldesinin de dehlizleri, mağaraları ve yeraltı şehirleri ile 3 bin yıllık tarihi bir geçmişi bulunduğunu anlattı.

Osmanbaşoğlu, bu iki kültür mirasını birleştirecek bir yol projesi üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Güneşli-Felahiye-Özvatan yol kavşağından Ağırnas’a 4,5 kilometre uzunluğunda yol açacağız. Bu sayede Kayseri, Kültepe ve Ağırnas arasında bir kültür yolu oluşturacağız. Kayseri şehir merkezinden Kültepe’ye gelecek olan turistler bu yolla Ağırnas’a ulaşma fırsatı bulacaklar. Kayseri üzerinden Ağırnas’a gelenler de buradan Kültepe’ye ulaşabilecekler.

Bu yolun 3 kilometresinin altyapısı hazır. Kalan 1,5 kilometre yolun yapılması için de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki söz verdi. Onun desteğiyle inşallah bu yıl yolun yapımına başlayacağız. Zaten istimlâk sorunu yok. Yolun geçeceği araziler, hazineye ait.’’

Beldede yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan yeraltı şehirlerinin Kültepe’ye kadar bağlantısının olduğunun tahmin edildiğini dile getiren Osmanbaşoğlu, Kültepe ile olan yeraltı bağlantısı ortaya çıkarılmadan önce yerüstü bağlantısını sağlayacaklarını kaydetti.

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye “Fransız” olmayan bir sergi

  Türkiye kütüphane fakiri

  Mimar Sinan’ın memleketine “kültür yolu”

  Balkanlarla kültür köprüsü

  Burdur Müzesi, Avrupa’nın en büyüklerinden olacak

  Cilanbolu Tüneli’nde 170 metreye ulaşıldı

  Kapadokya’yı 276 bin turist ziyaret etti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır