"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Balkanlarla kültür köprüsü

BALKAN Türkleri ile Türkiye arasında mevcut olan bağlar giderek güçlenirken kültürel faaliyetlerde de işbirlikleri artarak devam ediyor.

Bulgaristan’daki Türklerin en köklü derneği olan Şumnu Kültür Evi, Rusçuk’taki Türkiye ile Kültürel İlişkiler Güneş Derneği ile Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı arasında varılan bir anlaşma ile, 10 Bulgaristan Türk kız çocuğuna İstanbul’da eğitim veriliyor. Kursiyerler vakfın Çemberlitaş’taki merkezinde çeşitli faaliyetlere katılıyorlar. Bağlama çalmayı ve ebru yapmayı öğreniyorlar. Yaklaşık bir ay süren kurs bu hafta sona eriyor. Türk kültürünün tanıtılması, sevdirilmesi ve canlandırılmasının amaçlandığı kursta Türkçe, bağlama, ebru ve edebiyat dersleri veriliyor.

1896’da Bulgaristan’da kurulan Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi, yıllardan beri el sanatları, Rumeli oyunları, Rumeli folkloru, Deliorman bölgesine ait folklor, gölge oyunu-karagöz kursları verildiğini, şiir atölyesi kurulduğunu, bu atölyede tanınmış şairlerin gençlere şiirin temel meselelerini anlattıklarını söyledi. Remzi, bu yılki kursun çok başarılı geçtiğini, önümüzdeki yıl Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’yla birlikte Bulgaristan’daki Türk gençlerine edebiyat kitapları ve sözlüklerinin ulaştırılması konusunda ortak bir çalışma gerçekleştireceklerini açıkladı.

Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi, bu yılki faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen, başta Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı yöneticileri olmak üzere bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Remzi, ayrıca yarın vakıfta gerçekleşecek olan plâket törenine herkesin dâvet edildiğini de kaydetti. Törende, kurslara katılan öğrenciler çalışmalarını sergileyecek, kurs hocalarına ve yöneticilerine de plâket verilecek. Programa herkesin dâvetli olduğu açıklandı.

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye “Fransız” olmayan bir sergi

  Türkiye kütüphane fakiri

  Mimar Sinan’ın memleketine “kültür yolu”

  Balkanlarla kültür köprüsü

  Burdur Müzesi, Avrupa’nın en büyüklerinden olacak

  Cilanbolu Tüneli’nde 170 metreye ulaşıldı

  Kapadokya’yı 276 bin turist ziyaret etti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır