"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Burdur Müzesi, Avrupa’nın en büyüklerinden olacak

BURDUR Müzesi’nin bölgede sürdürülen antik şehirlerdeki kazılardan çıkarılan tarihî eserlerle Avrupa’nın en büyük müzelerinden biri haline geleceği bildirildi.

Burdur Müze Müdürü Ali Ekinci, içinde yer alan zengin tarih ve kültür birikimiyle Burdur Müzesi’nin kültür turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Burdur Müzesi’ni yılın 7 aylık döneminde 4 bin 821 kişinin ziyaret ettiğini belirten Ekinci, yıl sonuna kadar müzeyi ziyaret edecek turist sayısının 8 bine ulaşacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Sagalassos, Kremna, Kibyra gibi çok sayıda Antik Kent, Hacılar, Yassıgüme, Tefenni Höyükleri gibi 12 bin yıl öncesine ulaşan tarihe sahip Burdur’un Avrupa Müzesi olmaya aday hale geleceğini anlatan Ekinci, şunları kaydetti: ‘’Sagalassos Antik Kenti’nden çıkarılan ve müzemizde bulunan Hadrian Heykeli Başı İngiltere’de sergileniyor. İlçelerimizde bulunan antik şehirlerdeki kazılar devam ediyor. Bu kazılarda elde edilen tarihî eserler ile Burdur Müzesi ülkemizin ve dünyanın sayılı müzeleri arasında olacak. Özellikle Sagalassos Antik Kentinden çıkarılan çıkarılan eserler yurt içi ve yurt dışından da ilgi görüyor.’’

/ Burdur

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye “Fransız” olmayan bir sergi

  Türkiye kütüphane fakiri

  Mimar Sinan’ın memleketine “kültür yolu”

  Balkanlarla kültür köprüsü

  Burdur Müzesi, Avrupa’nın en büyüklerinden olacak

  Cilanbolu Tüneli’nde 170 metreye ulaşıldı

  Kapadokya’yı 276 bin turist ziyaret etti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır