"Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad’ın ziyareti İsrail’i üzdü

İsrail, gelecek hafta Türkiye’ye gelmesi beklenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ziyaretini “talihsiz bir ziyaret” olarak değerlendirdi. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “İran’ın özellikle nükleer programı konusunda uluslararası topluma açık ve net bir cevap vermeyi reddettiği hassas bir dönemde, Ahmedinejad’ın Türkiye ziyaretini talihsiz gördüklerini” bildirdi.

İSRAİL, gelecek hafta Türkiye’ye gelmesi beklenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ziyaretini “talihsiz bir ziyaret” olarak görüyor.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “İran’ın özellikle nükleer programı konusunda uluslararası topluma açık ve net bir cevap vermeyi reddettiği hassas bir dönemde, Ahmedinejad’ın Türkiye ziyaretini talihsiz gördüklerini” bildirdi.

Yetkililer, “her gün İsrail’in yok edilmesi yönünde çağrılarda bulunan ve soykırımı reddeden bir ülkenin liderine bu ziyaretle meşruiyet kazandırmanın talihsiz olduğunu” da belirtti.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy’nin, ülkesinin ziyarete ilişkin endişelerini dün Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’na ilettiğini de ifade eden yetkililer, İsrail’in, İran’ın nükleer programı konusundaki diplomatik çabaları desteklediğini, ancak “Ahmedinejad’a meşruiyet kazandırma” konusunda itirazı olduğunu yinelediler.

09.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafkaslarda savaş rüzgârı

  IRAK’TA İŞGAL 2010’DA BİTECEK

  Ahmedinejad’ın ziyareti İsrail’i üzdü

  Moritanya’ya demokrasiye dönüş çağrısı

  ABD’nin, Afganistan’da kayıpları artıyor

  BM, Irak’taki görev süresini uzattı

  Türkiye’deki Doğu Türkistanlılar’dan Çin’e tepki

  Çek Cumhuriyeti’nde tren faciası

  Katolik âleminin ‘dünya gençlik günü’ ve Papa Benedict

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır