"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kur’ân kurslarında kardeşliği öğreniyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını belirterek; bu kurslarda Kur’ân eğitimin yanısıra, ahlâkî değerler, birlikte yaşamanın vazgeçilmez ilkeleri, barış- kadeşlik gibi değerlerin de vurgulandığını söyledi.

Dİyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını belirterek; bu kurslarda Kur’ân eğitimin yanısıra, ahlâkî değerler, birlikte yaşamanın vazgeçilmez ilkeleri, barış- kadeşlik gibi değerlerin de vurgulandığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Dairesi Başkanı Ulvi Ata, yaptığı açıklamada Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını kaydetti. Kursun açılabilmesi için asgari 15 kişinin başvuruda bulunması gerektiğini kaydeden Ata, yetkililer tarafından yapılan inceleme ve hazırlanan raporların uygun olması durumunda, izinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildiğini, kursların rutin aralıklarla denetimlerinin yapıldığını aktardı. Ata, Ekim-Mayıs dönemini kapsayan 32 haftalık kursların yanısıra, yaz Kur’ân kurslarının da bulunduğunu ifade etti. 2007-2008 eğitim - öğretim yılında 249 bin 973 öğrencinin 32 haftalık kurslara devam ettiğini, bu kişilerin büyük bir bölümünün ev hanımı olduğunu söyleyen Ata, Kur’ân kurslarının ev hanımlarının sosyalleşmesine de imkân sağladığına dikkat çekti. Ata, “32 haftalık kurslardaki öğrencilerin yüzde 74’ü 18 ve üstü, yüzde 57’si 32 ve üstü yaş grubundan oluşuyor. Yüzde 91’i ise bayanlar. Yaz kurslarına, ilkokul beşinci sınıfı bitiren öğrenciler iştirak edebiliyor. Bu kurslara geçen yıl 1 milyon 436 bin 168 öğrenci katıldı.” şeklinde konuştu. Bölgede yaygın din eğitimi ihtiyacı tespit edildikten sonra, bunu da göz önünde bulundurarak Kur’an kursu programlarının hazırlandığını aktaran Ata, “Öğrenciler, öncelikle Kur’ân’ın doğru okunması bilgi ve becerisi için müracaat eder ama bunun yanı sıra, ahlâkî değerleri, bizi biz yapan değerleri, birlikte hayatının vazgeçilmez ilkelerini, barış, kadeşlik, kadirşinaslık gibi milletimizin ortak değerlerini de bu Kur’ân kurslarında elde etme imkânı bulurlar.” dedi.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gürcistan halkı panikte, Türkiye’ye kaçıyorlar

  “ENERJİ KORİDORU” SAVAŞI

  NATO endişeli, ama temkinli

  Gürcistan’ı Rusya kışkırttı

  İnsanî yardım için Osetya’dayız

  Irak’taki Gürcü askerleri dönüyor

  Kur’ân kurslarında kardeşliği öğreniyorlar

  Diplomalarını Türkiye’de aldılar

  ‘Faiz desteği değil, reel destek istiyoruz’

  Ramazan uyarısı

  Kuzeyimiz alev aldı

  Rice’dan Rusya’ya çekil baskısı

  ‘Saakaşvili Doğu-Batı ilişkilerini provoke ediyor’

  Kerküklüler, Barzani’nin ziyaretini boykot etti

  Suriye, UAEK’ya izin vermedi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır