"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Nurcan Taylan kendini savundu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde, halterde bayanlar 48 kilo müsabakasında ''sıfır'' çeken milli halterci Nurcan Taylan, kendisini savundu.

Oyunlara 25 gün kala sakatlık yaşadığını ve bu yüzden antrenman yapamadığını ifade eden Nurcan Taylan, ''Sakat olduğumu herkes biliyordu. Burada kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Bu belki bir maceraydı. Benden bir mucize beklendi, fakat ben bu mucizeyi gerçekleştiremedim'' dedi. Halterde mucizelere yer olmadığını, 20-25 gün antrenman yapmayan bir sporcunun performansında yüzde 80 gerileme meydana gelmesinin normal olduğunu belirten Taylan, şöyle devam etti:

HATALI PROGRAM UYGULADIK

''Burada dünya rekoruyla başlayalım dedik. Bu yüzden de çok ağır ve hatalı bir antrenman programı uyguladık. Kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Çünkü 20 gündür dizimdeki ağrı nedeniyle oturmakta dahi güçlük çekiyorum. Herşeye rağmen bayrağımı temsil etmek istedim. Buraya gelmeseydim hakkımda başka şeyler söylenecekti. Antrenörlerim bana çok güvendiler. Çünkü iyi antrenmanlarım vardı. Burada olmamı istediler, çünkü mucizeyi gerçekleştirebileceğime inandılar. Fakat olmadı. 4 yıldır burası için hazırlanıyordum ama nasip değilmiş. Bana inandığı için federasyon başkanımız Hasan Akkuş'a da teşekkür ediyorum.'' Taylan, sporu bırakmasının sözkonusu olmadığını da belirterek, ''3 ay önce Avrupa Şampiyonu olurken elde ettiğim derece, bu olimpiyatta ikincilik için yeterliydi. Henüz yaşım 25 ve sporu bırakmam için hiçbir neden yok. Kendimi toparlayabilirim'' diye konuştu.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İlk madalya halterden geldi

  Nurcan Taylan kendini savundu

  842 milyon Çinli açılışı TV'den izledi

  Beşiktaş'ta yeni formalar çok beğenildi

  Kenyalı rakibini yenen Muzaffer 2. tura yükseldi

  Bugün 4 dalda 5 Türk sporcusu yarışacak

  Şahin ve Başesgioğlu: Güzel bir başlangiç oldu

  Pekin'de ilk altını Çek Cumhuriyeti kazandı

  Millî okçumuz Zekiye Şatır 16. sıraya yerleşti

  Yusuf Dikeç 10 metre havalı tabancada finale kalamadı

  Dopingli çıkan Yunanlı atlet Atina'ya gönderildi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır