"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin vuruyor, Bush bakıyor

Pekin’de bulunan ABD Başkanı George W. Bush’un Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı James Jeffrey, Rusya’nın Gürcistan’a müdahalesinin “tehlikeli ve orantısız” olduğunu söyledi.

Rusya, BM’den Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgelerinden Abhazya yakınındaki gözlemcilerini çekmesini istedi.

Gürcistan İçişleri Bakanı sözcüsü Şota Utiaşvili, Rusya’nın BM’den Abhazya ile sınır şehri Zugdidi arasındaki gözlemcilerini çekmesini istediğini belirtti.

Bu arada, Gürcistan Parlamento Başkanı David Bakradze, Rusya’nın Gürcistan’ın batısına saldırmaya hazırlandığını söyledi.

Bakradze, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, bilgiyi doğruladıklarını ve Rusların birkaç saat içinde Zugdidi’ye saldırmayı planladıklarını belirtti.

Parlamento Başkanı, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin ülkenin savunmasını bizzat yönettiğini belirterek, “Düşmana Gürcistan’ı işgal etme şansı vermeyelim” diye konuştu.

Öte yandan, Pekin’de bulunan ABD Başkanı George W. Bush’un Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı James Jeffrey, Rusya’nın Gürcistan’a müdahalesinin “tehlikeli ve orantısız” olduğunu söyledi.

Durum sebebiyle alarma geçtiklerini belirten Jeffrey, Rusya’nın Gürcistan’da kara saldırıları düzenlediği haberleri doğruysa, bunun ABD için “çok, çok endişe verici” olacağını belirtti. İngiliz hükümeti de, Gürcistan’daki vatandaşlarının acil olarak ülkeden ayrılmasını tavsiye etti. İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gürcistan’daki İngiliz vatandaşlarına, “eğer kalmalarını gerektiren acil bir durum yoksa” en kısa zamanda ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, vatandaşların “bazı uçak seferleri sürüyorken ve henüz sınırlar açıkken” ülkeyi terk etmelerinin önerildiği belirtildi.

/ Tiflis - Pekin - Londra

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin vuruyor, Bush bakıyor

  RUSLAR TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİYOR

  Abhazya, ikinci cephe açtı

  Batı, sadece izliyor

  ‘Rusya’nın amacı Gürcistan’ı NATO’dan uzak tutmak’

  Filistin’de, Mahmut Derviş yası

  NATO zirvesi 9-10 Ekim’de Budapeşte’de

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır