"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de, Mahmut Derviş yası

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçirdiği kalp ameliyatından sonra dün ABD’de ölen Filistin’in ulusal şairi Mahmud Derviş için Filistin topraklarında 3 gün süreyle yas ilân etti.

Abbas, yaptığı açıklamada, Derviş’in ölümünü, “Filistin halkı, Arap ve İslâm dünyasına, barış ve özgürlük seven herkese Filistin’in yıldızının kaybolduğu haberini vermek, yüreğime ve ruhuma büyük bir acı vermektedir” sözleriyle duyurdu. Derviş’i “Filistin’in yıldızı, Filistin gençliğinin baş simgesi ve süvarilerin süvarisi” olarak niteleyen Abbas, Filistin’in yeni kültür projesinin mimarı ve Filistin aşığı büyük şair Derviş’in yerinin ancak onun şiirlerini, yazılarını ve düşüncelerini benimseyen, bir bütün olarak taşıyacak Filistinli öğrencilerin doldurabileceğini kaydetti. Gazze’deki fiili Hamas hükümeti de Derviş’in ölümü sebebiyle Gazze’de bir yas evi açılmasını kararlaştırdı. Gazze’deki Kültür Bakanlığı, Derviş’in ölümünü büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirten bir açıklama yaptı, Filistin halkına baş sağlığı diledi. Yas evi, bu sabahtan itibaren Kültür Bakanlığı binasında açıldı. Derviş’in naaşının Salı günü Ramallah’ta olması bekleniyor. Öte yandan, İsrail’in Jerusalem Post gazetesi, Devriş’in ölümüyle ilgili haberinde, 2000 yılında dönemin İsrail Eğitim Bakanı Yossi Sarid’in Derviş’in şiirlerinin İsrail lise eğitim müfredatına alınması teklifinde bulunduğunu, ancak Başbakan Ehud Barak’ın İsrail’in buna henüz hazır olmadığını belirterek, teklifi reddettiğini hatırlattı.

/ Kudüs

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin vuruyor, Bush bakıyor

  RUSLAR TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİYOR

  Abhazya, ikinci cephe açtı

  Batı, sadece izliyor

  ‘Rusya’nın amacı Gürcistan’ı NATO’dan uzak tutmak’

  Filistin’de, Mahmut Derviş yası

  NATO zirvesi 9-10 Ekim’de Budapeşte’de

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır