"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Savaş diplomatik sahaya kaydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Osetya’daki çatışmalarla ilgili temaslarda bulunmak üzere, “ANA” uçağıyla Gürcistan’ın başşehri Tiflis’e geldi.

Başbakan Erdoğan’ı Tiflis havaalanında, Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgöz ve diğer yetkililer karşıladı. Gurgenidze ile havaalanında kısa süre dinlenen Başbakan Erdoğan, sonra devlet konuk evine hareket etti.

Erdoğan’a Tiflis ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan da eşlik ediyor. Başbakan Erdoğan, Gürcistan devlet konukevinde Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile baş başa görüştü.

MOSKOVA’DA, BAŞKA BİR GÖRÜŞME

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya ve Abhazya liderleriyle Kremlin’de görüştüğü bildirildi. Rus haber ajansları, Medvedev’in görüşme başında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Güney Osetya ve Abhazya’nın gelecekteki statüleriyle ilgili pozisyonlarını destekleyeceğini söylediğini kaydettiler. Ajanslar, Medvedev’in iki liderle 6 maddelik barış planı imzalayacağını belirttiler.

Öte yandan, Gürcistan’dan, tek yanlı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya yakınındaki Gori ile Karadeniz kıyısındaki Poti şehirlerindeki Rus askeri varlığıyla ilgili çelişkili açıklamalar geliyor. Gürcistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Şota Utiaşvili, önce dün sabah Rus askerlerinin Gürcistan’ın Gori şehrinden ayrılmaya başladığını, ayrıca Karadeniz’deki liman şehri Poti’yi de terk ettiğini söyledi. Utiaşvili, daha sonra, Rus güçlerinin “fikir değiştirdiğini” ve Gori şehrinden çekilmediğini belirterek, “Gece boyunca gideceklerini söylediler, ancak fikir değiştirdiler. Gürcü güçleri Ruslarla çatışma çıkmaması için Gori’ye gidişi durdurdu” dedi.

/ Tiflis

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş diplomatik sahaya kaydı

  Rusya, NATO ile ipleri geriyor

  Saakaşvili: Rusya bizi değil, Batı değerlerini yıkmak istiyor

  Ürdün’den, Yahudi simgelerine sınırlama

  Obama, bütün zıtlarla suçlanıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır