"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saakaşvili: Rusya bizi değil, Batı değerlerini yıkmak istiyor

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, “Rusya’nın sadece bir ülkeyi değil, bir düşünceyi yıkmayı amaçladığını” belirterek, Kafkasya’daki çatışmanın “sadece Gürcistan’ı değil, bütün dünyadaki güvenlik ve özgürlüğü tehdit ettiğini” belirtti.

Amerikan Washington Post gazetesinde makalesi yayımlanan Saakaşvili, “Rusya’nın Gürcistan’ı istilası, Batı değerlerinin ve 21. yüzyıl güvenlik sistemimizin kalbine darbe indirmiştir. Eğer uluslar arası topluluk, Rusya’nın, demokratik, bağımsız devletimizi yok etmesine izin verirse bu her yerdeki otoriter hükümetlere açık çek vermek olacaktır. Rusya sadece bir ülkeyi değil, bir düşünceyi yıkmayı amaçlamaktadır” görüşünü dile getirdi. Yazısında, “Rus liderliğine güvenilemeyeceğini” savunan Gürcistan Cumhurbaşkanı, “Sadece Batılı arabulucular savaşı bitirebilir” açıklamasında bulundu. Saakaşvili, Rusya’nın ekonomilerini yok etmeye çalıştığını ve fabrikaları, limanları ve diğer hayatî alanları bombaladığını da öne sürdü. Bundan sonra ne yapılacağına karar vermek için Rusya’nın amaçlarını anlamanın çok önemli olduğunu kaydeden Saakaşvili, “Moskova emperyalist hırslarını tatmin etmeye çalışıyor, çevresindeki az sayıdaki demokratik, hukukla yönetilen devletten birini ortadan kaldırmaya çalışıyor ve her şeyden öte Avrupa’daki Soğuk Savaş sonrası uluslararası ilişkiler sistemini yıkmaya çalışıyor” ifadesine yer verdi. Rusya’nın Gürcistan’ı bir tehdit olarak gördüğünü belirten Saakaşvili, 2003’teki Gül Devrimiyle hükümeti iktidara geldikten sonra Rusya’nın ekonomik ambargolar uyguladığını, Gürcistan’ı dışarıda bırakmak için sınırlarını kapadığını ve Rusya’daki binlerce Gürcüyü yasal olmayan şekilde sınır dışı ettiğini kaydetti.

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş diplomatik sahaya kaydı

  Rusya, NATO ile ipleri geriyor

  Saakaşvili: Rusya bizi değil, Batı değerlerini yıkmak istiyor

  Ürdün’den, Yahudi simgelerine sınırlama

  Obama, bütün zıtlarla suçlanıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır