"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım birlikleri özelleştirilmeli

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanı Metin Kilci, tarım sektöründeki kuruluşların özelleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kilci, önümüzdeki dönemde yapılması gereken özelleştirmelere yönelik yaptığı açıklamada, geleneksel fakat verimsiz, kamu üzerinde yük oluşturan bazı sektörlerde verimliliğin ve rekabetin arttırılması için, özelleştirme yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle tarım sektöründeki kuruluşların özelleştirilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Kilci, devletin tarım işletmesi kurarak, tarımı desteklemesinin doğru ve kabul gören bir yöntem olmadığını kaydetti.

Kilci, tarım işletmeciliği yoluyla tarımın desteklenmesi çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine de işaret etti.

ÖZELLEŞTİRİLME TASARRUF SAĞLADI

İletişim sektöründe de daha rekabetçi bir yapıya kavuşma gereğinin söz konusu olduğunu ifade eden Kilci, gelecek yıllarda bazı kamu hizmetlerinin özelleştirilmesinin gündeme gelebileceğini söyledi. Kilci, kamu hizmetlerinin özel sektör eliyle yaptırılmasının, dünyada test edilmiş ve başarısı onaylanmış bir konu olduğunu kaydederek, kamu hizmetlerinin özel sektör eliyle yaptırılmasının, ciddi bir etkinlik artışı ve kamu kaynaklarından tasarruf sağladığını vurguladı. Araç muayene istasyonları özelleştirmesinin Türkiye’de bu alanda yapılan özelleştirmelere örnek olduğunu kaydeden Kilci, köprü ve otoyol özelleştirmesinin de bu durumun bir başka örneği olacağını söyledi. Kilci, elektrik sektöründeki özelleştirmelerin hızla devam etmesi ve sonuçlanması gerektiğine de dikkat çekerek, ‘’Bu, ülkemizin arz güvenliği açısından da son derece önemli’’ dedi. Bakan Kemal Unakıtan’ın ormanları satma önerisiyle ilgili olarak, kendilerine henüz bir talimat ya da çalışma konusu verilmediğini belirten Kilci, özelleştirme konusunda, artık şirket satışı dışında bir takım farklı özelleştirmelerin de gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kilci, son dönemde yaşanan global gelişmeler sonucu, özelleştirmelere ilginin belirgin bir şekilde azaldığını hissetmediklerini kaydetti.

/ Ankara

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarım birlikleri özelleştirilmeli

  Esnafın derdini, ‘esnafın başkanı’ dinleyecek

  Türk Telekom, 50 bin görüntülü telefon alacak

  478 akaryakıt istasyonu denetlendi

  Benzinde, 4 YKr indirim

  Şahdeniz’den gaz akışı yeniden başladı

  Ampulle tasarruf, 2 Keban’a eşit

  BOTAŞ rüzgârdan elektrik üretecek

  Rezidanslar otellerin rakibi oldu

  Un ticaretinde rekor beklentisi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır