"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

TÜRKSOY ressamları Edirne’yi resmediyor

TÜRK Kültür ve Sanatları Ortak Yönetiminin (TÜRKSOY) geleneksel olarak düzenlediği, ‘’11. Ressamlar Buluşması’’ çerçevesinde Edirne’ye gelen yerli ve yabancı ressamlar şehri resmediyor.

Devecihan Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdüren 19 ülkeden ressamlar, açık hava müzesi görünümündeki Edirne’ye hayran kaldıklarını belirterek, şehirde bir araya gelmekten memnun olduklarını bildirdiler.

TÜRKSOY Ressamlar Buluşması etkinliğine Türkiye’den katılan Bünyamin Kara, san'atın dünyayı değiştirebilecek güçte olduğunu söyledi. San'atın her dalının toplumların değişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kara, Rönesans’ın başında kırk ressamın yeni bir görsel düşünme biçimi ortaya koyarak, önce Floransa’yı, sonra Roma’yı ve bütün dünyayı değiştirdiklerini belirtti.

TÜRKSOY projesi çerçevesinde Türkçe konuşan ressamlarla her buluşmasında, yeni bir algılama dilini ortaya koyduğunu anlatan Kara, şunları kaydetti: ‘’Türkçe konuşan ülkelerin ressamları bir araya gelip yeni bir görsel düşünme biçiminin formlarını ortaya koyuyorlar. Medeniyet projemiz, tasavvurumuz varsa, bunu mutlaka san'atla ortaya koyarız. Bu anlamda san'at hem günümüz hem de gelecek için ortak bir algılama dilidir. Bu açıdan bu projede yer almaktan son derece mutluyum. Edirne buluşmasında önemli eserler ortaya çıkaracağız. Tüm ressamların gözüyle farklı Edirne tabloları oluşturulacak.’’

Projeye Karadağ’dan katılan Abaz Dizdaraviç ise, katıldığı organizasyonlar içinde TÜRKSOY Ressamlar Buluşması’nın kapsamlı ve profesyonel anlamda bir proje olduğunu belirtti. Dizdaraviç, Karadağ’da yaşadığı kentin kültür müdürü olduğunu ve gelecek yıllarda TÜRKSOY buluşmasını Karadağ’da gerçekleştirmek için çalışmalar yaptığını bildirdi. TÜRKSOY projesine Edirne’den katılan resim öğretmeni Hasan Çapkan da, TÜRKSOY ressamlarının Edirne’ye hayran kaldıklarını, bu yüzden Edirne’de yaşayıp, Edirne’yi resmetme imkânına sahip olduğu için mutlu olduğunu kaydetti.

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî mirasımız dünya turunda

  TÜRKSOY ressamları Edirne’yi resmediyor

  Var mı film çekmek isteyen?

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır