"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Oset milisler yağmalarına devam ediyor

GÜRCİSTAN İçişleri Bakanlığı yetkilisi Şota Yutiaşvili, Güney Osetyalı milislerin Gürcü topraklarındaki Akhalgori’ye girdiklerini ve bunların sayılarını bin kadar tahmin ettiklerini belirterek, “Ruslar, Oset milisleri yağma için getiriyor” dedi.

İçişleri Bakanlığı, başşehir Tiflis’e yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki bir demir yolu köprüsünün Rus askerleri tarafından havaya uçurulduğunu da bildirdi, ancak bu açıklama bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Bakanlık sözcüsü, Rus askerlerinin Tiflis’in batısındaki Kaspi bölgesinde bulunan köprüyü imha ederek Gürcistan’ın demir yolu ağına zarar verdiğini söyledi. Haberi duyuran Reuters ajansı ise köprünün Rus askerleri tarafından havaya uçurulduğunu bağımsız kaynaklarca doğrulayamadığını duyurdu. Öte yandan, Güney Osetya Genel Savcısı Taymuraz Hugayev, Rusya ile Gürcistan arasındaki çarpışmalardan sonra ölen Güney Osetya’daki Gürcü askerlerinin cenazelerini alması için Tiflis’e çağrıda bulundu. Genel Savcı Hugayev, “Sanırım yüzlerce Gürcü askerinin cesedi Güney Osetya’da. Çoğu hâlâ köylerden toplanmadı. Sanırım Gürcistan Güney Osetya’daki kayıplarını bulmak ister” dedi. Gürcü tarafıyla temas kurmadıklarını, ancak eğer gelirlerse cenazeleri ailelerine vermeye hazır olduklarını söyleyen Hugayev, “Morgların soğutma sistemleri çalışmıyor. Zaman geçtikçe cesetlerin kimliklerini belirlemek zorlaşıyor. Çürüyorlar. Eğer aileler gelip cenazeleri almazsa toprağa vermeye başlayacağız” dedi. Bölgedeki gazeteciler de başşehir Tshinvali’nin bir dış semtindeki morgun bahçesinde sıra sıra dizilmiş 43 tabut saydıklarını ve çok ağır bir kokunun etrafı kapladığını bildirdiler. Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Amerikalıların Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili tarafından imzalanan barış anlaşmasını faksla kendilerine geçtiklerini açıkladı. Bakanlıktan bir yetkili, kendilerine gönderilen belgedeki Saakaşvili’nin imzasının, önceden Abhazya ve Güney Osetya devlet başkanları tarafından imzalanan belgelerdekinin aynısı olduğunu belirtti.

/ Gori-Tshinvali-Moskova

17.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ruslar, Tiflis’i uzaktan kuşattı

  Rusya, Tiflis-Gori yolunu denetim altında tutuyor

  Oset milisler yağmalarına devam ediyor

  Mısır’dan, İran’a nükleer uyarı

  Gürcü halkı, Rusya ile iyi ilişkiden yana

  Mültecilerin sayısı 60 bini geçti

  Polonya’ya gözdağı

  Rusya’dan, Gürcistan’a demiryolu yalanlaması

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır