"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Polonya’ya gözdağı

RUSYA Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Anatoliy Nogovitsyn, Polonya’nın ABD füze savunma sisteminin parçalarının topraklarında kurulmasına izin vermesinin muhtemel bir askerî saldırıya zemin hazırlayacağını söyledi.

Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ülkesinin askerî doktrininin muhtemel bir nükleer saldırı seçeneğine izin verdiğine dikkati çeken Nogovitsyn, ‘’ABD kendisi için füze savunma sistemi konusunda çaba harcıyor, Polonya için değil. Polonya, (sistemin unsurlarını) konuşlandırarak kendisini askerî bir saldırıya açık duruma getiriyor. Bu, yüzde yüz böyle’’ dedi. Rusya’nın 2000 yılında nükleer silâhların kullanılmasına izin verecek çatışmalar kavramını genişlettiğine işaret eden Nogovitsyn, ‘’bu açıkça yazılı. Biz nükleer silâha sahip hükümetlere ve bu hükümetlerin müttefiklerine karşı, bu müttefiklerin bir şekilde nükleer silâh edinmelerine imkân sağlamaları durumunda nükleer silâhları kullanacağız’’ diye konuştu. Polonya’nın, ABD füze sisteminin unsurlarını konuşlandırmak konusunda ABD ile anlaşmakla ‘’harekât düzenlenebilir ülke’’ konumuna geldiğini savunan Nogovitsyn, ‘’öncelikle bu hedefler yok edilir’’ dedi.

/ Moskova

17.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ruslar, Tiflis’i uzaktan kuşattı

  Rusya, Tiflis-Gori yolunu denetim altında tutuyor

  Oset milisler yağmalarına devam ediyor

  Mısır’dan, İran’a nükleer uyarı

  Gürcü halkı, Rusya ile iyi ilişkiden yana

  Mültecilerin sayısı 60 bini geçti

  Polonya’ya gözdağı

  Rusya’dan, Gürcistan’a demiryolu yalanlaması

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır