"Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memurun hayali, borcunu ödeyebilmek

BAĞIMSIZ Yapı İmarSen tarafından yapılan araştırmaya göre, memurların büyük bölümü gelirlerinin harcamalarını karşılamamasından yakınıyor.

BASK’a bağlı Bağımsız Yapı İmarSen’in yaptığı ve 257’si kadın yaklaşık 1000 memurun katıldığı araştırma sonuçlarına göre, memurların yüzde 89’u kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullananların yaklaşık 4’te 3’nün 2 ve daha fazla kredi kartı bulunuyor. Bir kişideki kart sayısının fazlalığı, ödeme sorunu yaşayan memurların kartlar arası transferlerle yani bir kartın ödemesini diğer karttan nakit çekerek yapmasıyla açıklanıyor. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 55’i her ay asgari ödeme tutarını ödüyor, yüzde 24’ü asgari tutarı ödemekte zorlanıyor. Kredi kartı borcunun her ay tümünü ödeyebilenlerin oranı ise yüzde 17’de kalıyor. Memurların yüzde 60’ının 1000 YTL’den az, yüzde 25’inin 1000-3 bin YTL arası, yüzde 15’inin 3 bin YTL ve üzeri miktarlarda kredi kartı borcu var. Kredi kartı kullananların yüzde 9’unun takipte veya icrada kredi kartı bulunuyor. Ankete katılan memurların tamamına yakını taksitle borç ödüyor. Memurların yaklaşık 4’te 3’ü yani yüzde 76’sı geçim sıkıntısı nedeniyle aile içinde huzursuzluk yaşıyor. Araştırmaya katılan memurların yüzde 73’ü gelirlerinin harcamalarını karşılamadığını belirtiyor. Bu nedenle memurların yüzde 37’si harcamalarını karşılamak için kredi çektiklerini, yüzde 35’i borç aldıklarını, yüzde 19’u yakınlarında borç aldıklarını ifade ediyor. Memurların yüzde 22’si kendi evinde, yüzde 77’si kirada oturuyor. Araştırmaya katılan memurların 4’te birinden fazlası ilk ve ortaöğretim gören çocuklarına harçlık veremiyor. Araştırmaya göre, memurların tamamına yakını şans oyunu oynuyor. Memurlara sorulan, ‘’elinize yüklü miktarda para geçse ne yaparsınız?’’ sorusuna en çok ‘’borçlarımı öderim’’ cevabı veriliyor.

28.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “Sahte cennet”e TOBB isyanı

  TÜİK’in açlık sınırına tepki

  Bakan da savunamadı

  TL’ye geçiş 1 Ocak’ta

  MÜSİAD’dan gazetemize nezaket ziyareti

  Ramazan, gıdacılar için bir ikramiye

  Türk-İş'ten emeklilik uyarısı

  ASKON: Tekstilde kapsamlı dönüşüm şart

  Yıllık ihracat 129 milyar dolara ulaştı

  Memurun hayali, borcunu ödeyebilmek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır