"Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Olaylar neden çıkıyor?

Dünyada hepimizin kabul etmesi gereken tek gerçek futbolun en popüler spor dalı olduğudur. Futbol günümüzde tüm ülkeleri birbirine bağlayan en evrensel bir spordur.

Bunu artık sağır sultan bile biliyor. İnsanlar futbolu sadece hobi olarak görmüyorlar, başka anlamlar yüklüyorlar. Örneğin bir maçın sonucu üç ihtimal olması gerekirken, maalesef bu sporu ölüm kalım meselesi haline getirenler de oluyor. Nitekim geçmişte bu olaylar İngiltere'de çok oldu ve insanları statlara gitmekten alıkondu. İngiliz holiganları çirkinlikleri ile bütün dünyada kötü ün yaptı. Ancak İngiliz futbol federasyonu aldığı sert tedbirlerle bunun üstesinden çok çabuk geldi.

Bizde ise ligin ilk haftasında Beşiktaş ile Antalyaspor karşılaşmasında sporun dostluk kardeşlik ve fair play ruhuna yakışmayan olaylar oldu. İki taraftar topluluğu arasında polise rağmen taşlı sopalı arbede çıktı. Artık bu olayları önlemek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekir. Olayları önlemek şunlar yapılabilir:

1) Statlar eğlence ve kültür merkezi haline getirilmeli. 2) statlara güvenliği sağlamak için kameralar konulmalı. 3) Futbol işçi ve düşük gelirli kişilerin oyunu olmaktan çıkartılmalı. Ama Türkiye'nin acı bir gerçeği var. Sosyal güvencesi yüksek olan kişiler bile statlarda olay çıkarıyor. VİP tribünlerinde yöneticilerin kavga ettiklerini unutmayalım. 4) Karaborsada bilet satımı yasaklanmalı. 5) Alkollü taraftarların stadlara girmeleri yasaklanmalı. 6) Yabancı madde atılması engellenmeli. 7) Ahlak dışı ve ırkçı tezahüratlara karşı halkı bilinçlendirilmeli.8) Mahkemeler olay çıkartan kişilere gecikmeden men cezası vermeli.

ÇETİN KASKA

30.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray ve Beşiktaş iyi kura çekti

  Bobo Avrupa'da 7. golünü attı

  Milan Baros sağlık kontrolünden geçti

  Yorgun F.Bahçe İstanbul Belediyespor'la oynuyor

  Bank Asya 1. Ligde yeni sezon bugün başlıyor

  Kayseri G.Saray'a bileniyor

  F.Bahçe ilk maçını Porto ile yapacak

  Platini'den Porto'ya rüşvet suçlaması

  Olaylar neden çıkıyor?

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır