"Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AKP’nin yumuşak karnı

İkinci iktidar döneminin başlangıcında, AKP’nin büyüklerinin bazı partililerle yaptığı bir toplantı var. Bunun içeriğini AKP’ye hayli yakın bir gazeteci dostum anlattı.

O önemli toplantıda konuşan büyük isimlerden bir tanesi, “Görülüyor ki artık bizimle yarışabilecek parti kalmadı ortada. Biz sadece kendi kendimizle yarışacağız yine. Bizi zayıflatabilecek, kendimiz dışında bir güç de yok. Eğer dikkat etmezsek, kendi kendimizi yaralayabiliriz. Gelecekte en zayıf olabileceğimiz, bize en çok zarar veren iki konu var. Biri para meseleleri, ikincisi de kadınlardır.

Bu konularda dikkatli olmazsak AKP’yi bu konular içten içe yer bitirir. Sizlere tavsiyem; ikinci iktidar döneminde bu konularda herkesin azami dikkati göstermesidir” demiş.

Gayet tabii ki o toplantıda konuşan parti büyüğüne kimse bir itirazda bulunmamış ama abi tavsiyesine uyulduğu da pek söylenemez.

Para meselelerinden bahsediyoruz tabii ki. Para konularında öyle fazla söylenti var ki etrafta birçok işadamı para konularındaki açgözlülüğünden yaka silkmiş durumda.

AKP’lilerin parayı pek sevdiğinden kimsenin şüphesi yok da konuları bilenler arasındaki tartışma, hangi komisyon oranlarının rağbette olduğu konusunda sadece. İş bitirmeye yardımcı olan güçlü konumdaki insanların bitirmeye yardımcı oldukları iş konusunda hangi oranda komisyon almayı tercih ettikleri hakkında yüzde 40’a kadar çıkan fantastik oranlardan bahsediliyor mesela.

Bunun yanında güçlü konumlardaki bazı insanların şu andaki toplam servetleri hakkında da hesaplar yapılıyor. İnanınız ortaya çıkan rakamlar, dudak uçuklatıcı miktarlarda oluyor.

CHP’nin iyi bir muhalefet tavrı sergileyip hakkında bazı belgeler sunduğu Şaban Dişli konusunda, AKP’nin kamu vicdanını tatmin edici bir tavır alamaması ve sadece ele bir fiske vurma cezası vermesiyle yetinmesi de kendileri hakkındaki vicdan rahatsızlığının ve temeldeki suç ortaklığı duygusunun sonucu olabilir. AKP’nin yumuşak karnı parasal meselelerdir. Bu tür konularda kamu vicdanını ve kendilerinden yaka silkmeye başlayan Türk burjuvazisini tatmin edici bir adım atmazlarsa, para konusunda gözü dönmüş görünümü biraz kontrol altına almazlarsa, o zaman parti büyüğünün ve âkil adamının bir zamanlar yaptığı tahmin gerçekleşecek ve AKP kendi kendini yemeye de başlayacak.

Dişli vakasında olduğu üzere, bazen uygun olmayan işin belgesi de olabiliyor. Bunlara yenilerinin eklenmeyeceğini kimse garanti edemez.

Kimse bugün; ‘Güç bende, kimse bana dokunamaz’ dememeli. Çünkü bu güç denilen şey de aslında uçucu gazdan ibarettir. Bir gün daha ahlaklı olduğunu iddia eden, üstelik kamuoyunu da buna rahatlıkla ikna edebilecek kalibrede birisi çıkar ortaya ve bugünlerin cezasını da veriverir.

Olmaz demeyin, buna burası Türkiye. Her şey olur da şaşırıveririz bile.

Akşam, 3.9.2008

Serdar TURGUT

04.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Kabul edilebilir’in ölçüsü nedir?

  Postmodern tehdit!

  Postmodernsin dediler

  AKP’nin yumuşak karnı

  Bir hayalim var

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır