"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

DÖRT DİLDE,HER SAZDAN

DÜNYACA ünlü ilâhî topluluğu Debu, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserde Küçükçekmeceliler ile buluştu.

İslâmiyeti seçerek Endonezya’ya yerleşen ve çıktıkları dünya turnelerinde ilahilerin benzersiz mistik yönünü geniş kitlelere duyuran grup, dinleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

TEKSAS’DAN ENDONEZYA’YA İLÂHİLERİN ESTİRDİĞİ TOZLAR

Adı Endonezya dilinde “Yoldaki Toz” anlamına gelen Debu, Küçükçekmece Belediyesi Beşyol Çadırı’nda düzenlenen konserde çok sesli müziğin en güzel örneklerini sergiledi. Göz kamaştıran ışık ve lazer gösterisinin de etkisiyle konserin ilk dakikalarından itibaren sanki zamanın durduğu bir yer haline gelen çadırı dolduran kalabalık, alkışlarla gruba eşlik etti. Saz, kanun, tef, darbuka gibi doğulu çalgıların yanı sıra gitar, lir, keman gibi Batı kökenli enstrümanların kaynaşmasıyla ortaya tam bir kültürler mozaiği çıktı. Bu karışıma bir de santur adı verilen Endonezya çalgısı eklenince, uzun yıllar eşi benzeri tekrarlanmayacak bir müzik ziyafetinin ortasında buldu kendini Küçük İstanbul halkı. Yer yer keyifli, yer yer gizemli bir müzik serüvenine sahne olan Beşyol Çadırı’ndan Türkçe, Farsça, Arapça ve İngilizce ilahiler, şarkılar yükseldi gecenin ufkuna doğru. Türkiye’de geçirdikleri kısa süre boyunca öğrendikleri birkaç kelimeyi şarkı aralarında kullanan grubun solisti Mustafa, gösterdiği misafirperverlikten dolayı Küçükçekmecelilere teşekkür etti.

SEYRE DEĞER GÖSTERİLER

Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin onuncu gününe renk katanlar arasında Tiyatro Turuncu ekibi de bulunuyordu. Performansa dayalı gösterilerine salondaki minikleri de dâhil eden ekip, birbirinden heyecanlı yarışmaların ardından nefes kesen jonglör gösterisiyle genç yaşlı tüm katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ramazan Sohbetleri köşesinin konuğu ise radyo ve televizyon programlarıyla da tanınan Ömer Döngeloğlu oldu. Döngeloğlu, “Resulullah’ın Ev Hayatı” başlıklı sohbetinde, örnek aile hayatının kişiye ve topluma kazandırdıklarını tatlı bir dille nakletti kendisini dinleyenlere.

Kültür Sanat Servisi

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  DÖRT DİLDE,HER SAZDAN

  TRT’den “Anadolu çalgıları” belgeseli

  Tireliler kitapla buluştu

  Ayaklarının tozuyla çalışmaya başladılar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır