"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ayaklarının tozuyla çalışmaya başladılar

BURSA Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Slovakya’da bu yıl 9.’su gerçekleştirilen ‘Feman Festivali 2008’de Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil etti.

Topluluk, Bursa’ya döner dönmez yeni dönem çalışmalarına hız verdi. Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Türk halk oyunlarını öğrenerek, Türkiye’yi ve Bursa’yı yurt içi ve yurt dışında temsil etmek isteyen gençleri bünyesine davet ediyor. Ekim ayında çalışmalarına başlayacak olan topluluk, A, B, yıldız ve minik gruplarının yanı sıra 25 yaş üzeri yetişkin grup çalışmaları da gerçekleştirecek. Adını Bursa’nın nadide gölge oyunu kahramanlarından Karagöz’den alan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Türk geleneksel kültürünün en zengin öğelerini barındıran Bursa’da 1988 yılında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde kuruldu. Topluluk, Türkiye’nin etnik ve folklorik zenginliği ile dans kültürünü çağdaş sahneleme imkanlarından yararlanarak sunmayı ve bu yolla şehir kültürü ile hemşerilik bilincinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Grubun repertuarında Bursa başta olmak üzere Aydın, Bartın, Fethiye, Silivri, Eskişehir, Iğdır, Adıyaman, Akçaabat.

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  DÖRT DİLDE,HER SAZDAN

  TRT’den “Anadolu çalgıları” belgeseli

  Tireliler kitapla buluştu

  Ayaklarının tozuyla çalışmaya başladılar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır