"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Siyasî kriz telefoncuları da vurdu

MOBİL İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Çetindağ, siyasi ve ekonomik krizler ve bunun oluşturduğu ekonomik durgunluğun cep telefonu satışını azalttığını söyledi.

MOBİSAD Genel Başkan Yardımcısı Çetindağ, Türkiye’de cep telefonu değiştirme hızının, yaptırdıkları ankete göre 1820 aydan, 2426 aya çıktığını ifade etti. Çetindağ, şöyle devam etti: ‘’2007 yılında satılan cihaz sayısı yaklaşık 12 milyon adetti. Bu yıl 10 milyon adeti yakalamada zorlanacağız. Yani satışlarda genelde bir düşüş yaşamaktayız. Sonuçta GSM abone sayısının arttığı bu süreçte satışlarımızın düşüşü, ortalama kullanım süresinin uzadığı sonucunu ortaya koymakta.’’ Bu yıl satışlarda yaşanan azalmanın en önemli sebebinin, siyasi ve ekonomik krizler ve bunun oluşturduğu ekonomik durgunluk olduğuna işaret eden Çetindağ, ‘’Özellikle Mart ayından itibaren satışlarımızda çok sert bir düşüş yaşadık. Belirsizliklerin aşılması üzerine satışlarımız Ağustos ayından itibaren tekrar toparlanmaya başladı’’ dedi. Çetindağ, azalan satışların, 3G’nin (üçüncü nesil mobil hizmetler) devreye girmesiyle yükselmesinin beklendiği bildirdi.

/ Adana

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme hedefini tutturmak zor

  Cari işlemler riski büyük

  Şimşek: IMF ile diyalog sürüyor

  TAYSAD: Eldeki yatırımcıyı kaçırmaktan korkuyoruz

  Rusya’dan enerji teminatı

  Kavurucu sıcakta isot temizliği

  Nar, üreticisinin yüzünü güldürdü

  Elektrik zammında gözler EPDK’da

  Sosyal Güvenlik’te yeni dönem, 1 Ekim’de başlıyor

  Siyasî kriz telefoncuları da vurdu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır