"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şimşek: IMF ile diyalog sürüyor

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu ile diyaloğun teknik düzeyde devam ettiğini belirterek, ‘’Türkiye’nin rekabet gücünü artırmaya yönelik felsefeyle bir program kurgusu üzerinde anlaşırsak, yararlı olacağına inanıyorum’’ dedi.

TRT1’de katıldığı programda, gazetecilerin, Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin sorularını cevpalandıran Şimşek, IMF ile ilişkiler konusundaki bir soru üzerine, IMF ile diyaloğun teknik düzeyde devam ettiğini bildirdi. Türkiye’nin IMF kaynaklarına kamu sektörü olarak ihtiyacının olmadığını, halihazırda IMF’ye yaklaşık 9,4 milyar dolar borcu bulunduğunu ifade eden Şimşek, program sonrası izleme ve ihtiyati standby anlaşması gibi iki seçeneğin hâlâ gündemde olduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, ‘’düşük kur, yüksek faiz politikası ve Merkez Bankası’nın faiz politikasını nasıl değerlendirdiğine’’ ilişkin soru üzerine de, enflasyonun düşük tek haneli rakama indirilmesi, fiyat istikrarının sağlanması gibi konuların çok kritik olduğunu belirtti. ‘’Son birkaç yıldır liradaki değerlenme, liranın güçlü olması, bir geçiş dönemine ihtiyacı olan bazı sektörleri, özellikle mahalli girdi oranı yüksek olan sektörleri, kurun değerlenmesi bunları zorluyor’’ diyen Şimşek, büyümeyle ilgili olarak da, büyüme rakamlarını iç ve dış gelişmeler etkilediğini belirterek, “Bu rakam benim için sürpriz olmadı. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren büyümenin yavaşlayacağını zaten önceden beri söylüyorum’’ dedi.

/ Ankara

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme hedefini tutturmak zor

  Cari işlemler riski büyük

  Şimşek: IMF ile diyalog sürüyor

  TAYSAD: Eldeki yatırımcıyı kaçırmaktan korkuyoruz

  Rusya’dan enerji teminatı

  Kavurucu sıcakta isot temizliği

  Nar, üreticisinin yüzünü güldürdü

  Elektrik zammında gözler EPDK’da

  Sosyal Güvenlik’te yeni dönem, 1 Ekim’de başlıyor

  Siyasî kriz telefoncuları da vurdu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır